Hier wil je Oktoberfest vieren in Duitsland en Nederland

Redactie - 20 september 2018

Hier wil je Oktoberfest vieren in Duitsland en Nederland

Redactie - 20 september 2018

Al 200 jaar is het lachen, lallen en proosten geblazen tijdens Oktoberfest, van het derde weekend van september tot de eerste zondag van oktober. Dit jaar begint het festival op zaterdag 22 september en eindigt het op 7 oktober en dít zijn de beste plekken om ’s werelds grootste bierfestival te vieren; op eigen bodem en bij de Oosterburen. Auf zur Wies’n!

Beeld: Pixabay | Pexels.

Oktoberfest in München

Het zeventiendaagse festival in het hart van München verwelkomt naar schatting vijf miljoen bezoekers! Wauw. Genoeg fans van het levendige, luidruchtige en gezellige Beierse feest dus. Dat het vloeibare goud rijkelijk vloeit weten we allemaal, maar wist je dat er maar liefst zeven miljoen liter bier doorheen gaat tijdens het festival?

Op naar het Hofbrauhaus in München om zelf te ervaren hoe dat is! Hoewel het Hofbrauhaus misschien wel de meest populaire en toeristische bierhal is, is het een ideale tent om Oktoberfest te beginnen. De bierhal/restaurant ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de vele bezienswaardigheden. Een perfecte plek voor een uitgebreide kennismaking met de Duitse biercultuur.

Waar? In ’t centrum van München
Wanneer? 22 september t/m 7 oktober

Oktoberfest in Frankfurt

Hoewel er flink op los wordt geproost tijdens Oktoberfest in Frankfurt (Wasan), draait het festival hier zowel om de muziek als om het bier. Goed idee dus om even wat YouTube-videos te bekijken van de artiesten die optreden. Zo weet je wat je leuk vindt en kun je kaartjes regelen voor een plek waar je je niet alleen op bier hoeft te storten.

Waar? In ’t centrum van Frankfurt
Wanneer? 12 september t/m 7 oktober

Beeld: Pixabay | motointermedia.

Oktoberfest in Stuttgart

Het Cannstatter Volksfest in Stuttgart is net zo charmant als Oktoberfest in München, maar wat minder toeristisch. Wil je dus op een echt traditioneel Duits bierfest biertjes drinken met locals? Dan is Stuttgart een goed idee. Natuurlijk is je weekend gevuld met bier, worst en lederhosen. Maar de stad heeft ook genoeg architectuur, cultuur en lekker eten. Ontdek de stad dus eventjes te voet nadat je bent ingecheckt bij hotel Hotel Wartburg VCH of Hotel SI SUITES. Daarná kun je je in het feestgedruis storten.

Waar? In ’t centrum van Stuttgart
Wanneer? 28 september t/m 14 oktober

Oktoberfest Tilburg

Oktoberfest in Tilburg is al acht jaar het ultieme Oktoberfest van Brabant. In het weekend van 5 en 6 oktober komt Beieren wel heel dichtbij. Proost!

Je hoeft trouwens geen tafel te reserveren. Wanneer je een groepsticket hebt voor acht of tien personen wordt daar automatisch een tafelreservering van gemaakt. Heb je allemaal losse tickets? Geef dan bij de entree aan met hoeveel je bent en je wordt door de Heidi’s naar een of twee tafels gebracht. Maar, tijdens Oktoberfest maakt het eigenlijk helemaal niet uit waar je zit. De zaal wordt van voor naar achter gevuld met gezelligheid.

Waar? De Koepelhal in Tilburg
Wanneer? 5 en 6 oktober

? Het tijdtafeltje#dit wordt 1 groot feest ?Wat een heerlijk feestprogramma hebben we toch staan, dit wordt de hele…

Posted by Dutch Oktoberfest on Tuesday, September 11, 2018

Dutch Oktoberfest in Rotterdam

Haal je lederhose, foute skipak, strakke bobslee-outfits of stoute dirndl maar vast uit de kast voor Oktoberfest in Rotterdam. Een avond vol Duitse bierpullen en hele foute après-skimuziek. Verwacht geen lange tafels, want die staan toch maar in de weg. Ahoy wordt omgetoverd tot een Duitse bierhal vol bier, slechte outfits en nog slechtere muziek. Verheug je op optredens van artiesten en smul van eetkraampjes met de lekkerste vette worsten, mét sauerkraut. Oktoberfest in Ahoy; ich bin dabei!

Waar? Ahoy Rotterdam
Wanneer? 22 september

Posted by Oktoberfest Valkenswaard on Friday, March 30, 2018

Oktoberfest Valkenswaard

Eind september wordt sporthal de Belleman in Valkenswaard omgetoverd tot een heuse Oktoberfest-hal met een fantastisch podium, houten banken, biertafels, Beierse decoratie én gevulde bierpullen natuurlijk.

Waar? Sporthal de Belleman in Valkenswaard
Wanneer? 29 september 2018

Posted by Oktoberfeest Heerlen on Monday, March 19, 2018

Oktoberfeest Heerlen

In Heerlen halen ze alles uit de kast voor hun Oktoberféést. Zo start het vierdaagse festival met een Helene Fischer tribute-show. Helene wie? Ai, ai. Als Oktoberfestganger moet je de schlagers van deze schlager-koningin toch mee kunnen zingen! Op vrijdag 5 oktober komt de absolute topper Bläck Fööss uit Keulen.

Waar? Pancratiusplein in Heerlen
Wanneer? 4 t/m 7 oktober

Heb jij nog tips voor Oktoberfest? Laat ze achter in een reactie.