Op deze 10 mooie terrassen aan het water wil jij neerploffen

Redactie - 23 april 2020

Op deze 10 mooie terrassen aan het water wil jij neerploffen

Redactie - 23 april 2020

Het is volop voorjaar! Tijd om eens lekker neer te ploffen op een terras. Lekker in het zonnetje en natuurlijk het liefst aan het water. Inspiratie nodig? Wij tippen deze 10 mooie terrassen aan het water in Nederland voor als het echt terrasweer is.

Aloha Rotterdam

Aloha in Rotterdam

Aloha! Deze bar is gevestigd in de wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Het fantastische terras in het oude buitenzwembad kijkt uit over de Maas en de sfeer is er top. Ongetwijfeld een van de leukste terrassen van Rotterdam. Proost!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waterkant (@waterkant_amsterdam) op

Waterkant in Amsterdam

Bij Waterkant is het op zomerse dagen altijd vechten om een plekje. En dat is natuurlijk niet voor niets. Hier ervaar je de Caribische sfeer aan de Amsterdamse grachten. Een stukje Suriname in Amsterdam. Scoor een picknicktafel op het ruime terras of hang ontspannen met je benen over de kade, terwijl je geniet van Surinaamse hapjes en verfrissende drankjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @mirvanzij op

Theetuin ’t Einde in Zuiderwoude

Theetuin en theeschenkerij ’t Einde ligt midden in het landschap van Waterland. Een verborgen paradijsje met weids uitzicht op het water en de weilanden. De plek bij uitstek om helemaal tot rust te komen met een heerlijk kopje thee en een huisgemaakt stukje taart. De theetuin is niet alleen bereikbaar per boot, maar gelukkig ook gewoon met de auto of fiets.

Mooirivier Dalfsen

Mooirivier in Dalfen

Aan de oevers van de Vecht vind je het prachtige terras van restaurant Mooirivier. Slechts een kwartiertje rijden van Zwolle en toch ver weg van alle drukte. Hier eet je een verrukkelijke lunch of diner aan een tafeltje of plof je voor een borrel neer op de aantrekkelijke loungebanken. Nooit meer naar huis? Dan kun je met een gerust hart blijven slapen, want Hotel Mooirivier scoort op Zoover maar liefst een 8,6.

Annie's Leiden

Annie’s in Leiden

Een begrip in Leiden: het zonovergoten terras van Annie’s. En dat is niet zo gek, want dit is het grootste drijvende terras in de binnenstad. Bovendien is het uitzicht op de grachten en ronddobberende sloepjes helemaal niet verkeerd. Net als de menukaart trouwens, die biedt voor ieder wat wils.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Key West Beachhouse (@keywestbeachhouse) op

Key West Beachhouse in Utrecht

Een strandtent in Utrecht? Jazeker! Aan de Haarrijnse Plas vind je Key West Beachhouse. Een strandpaviljoen met een hip interieur, een fijne menukaart en een laid back sfeer. Een unieke plek aan het water, waar niks moet en alles mag! En op warme dagen plons je vanaf het zandstrand zo het water in.

Wil je weten of het de komende tijd mooi terrasweer in Utrecht wordt? Check dan de voorspellingen op Weeronline.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant/Rederij Eemlust (@restauranteemlust) op

Restaurant Eemlust in Baarn

Van een drankje genieten op een prijswinnend terras? Strijk dan neer op het terras van Restaurant Eemlust in het vorstelijke Baarn. Op deze unieke plek geniet je van een fantastisch uitzicht op de Eem. In combinatie met de vriendelijke bediening en de goede menukaart is dit met recht een van de beste terrassen van Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door eveline (@evelinesmeets30) op

Beach club Koers Zuid in Roermond

Op zoek naar een fijn terras in Limburg? Dan moet je aan de prachtige Maasplassen zijn! Om precies te zijn bij Beachclub Koers Zuid in Roermond. In de relaxte vibe van deze strandtent waan je je even op Ibiza of Hawaï. De kids vermaken zich prima in de zandbak of op de trampoline, terwijl jij ontspannen van je drankje nipt. Of kom je liever zelf ook in actie? Leer dan windsurfen of suppen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Theehuis Grou (@theehuisgrou) op

Het Theehuis in Grou

Ook in de waterrijke provincie Friesland barst het van de mooie terrassen aan het water. Een van die pareltjes is Het Theehuis in Grou. Hier heb je het mooiste uitzicht over het Pikmeer. Naast lekker eten en drinken, kun je vanaf dit zogenaamde beleefterras ook met een sloep de Friese meren op. Blijven slapen in de buurt? Dat kan bij Hotel Oostergoo. Reviewer beoordeelt dit hotel met een dikke 10: ‘Uitmuntend!‘.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Down Under (@downundernieuwegein) op

Down Under in Nieuwegein

Down Under in Nieuwegein werd vorig jaar uitgeroepen tot beste terras van de provincie Utrecht. Waarom? De service op het ruime terras is uitstekend, net als de kwaliteit van het eten. En nog maar niet te spreken over het mooie uitzicht op de Laagravense plas. Plan maar vast een zonnig dagje uit in!

Lekker overnachten aan of vlak bij het water? Dan tippen wij deze accommodaties in Nederland:

Vakantiepark Center Parcs Port Zelande            Hotel Zuiderduin – Egmond aan Zee
Strandcamping Groede – Zeeland                         Hotel Blooming – Bergen aan Zee
Vakantiepark de Krim -Texel                                Hotel SS Rotterdam

Wat is jouw favoriete terras aan het water? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons hieronder weten in een reactie.