6x boetiekhotel op Curaçao waar je nú naartoe wilt

Redactie - 22 september 2017

6x boetiekhotel op Curaçao waar je nú naartoe wilt

Redactie - 22 september 2017

Op Curaçao vind je naast resorts en hotelketens, ook geweldige boetiekhotels. De kenmerken van zo’n boutique hotel zijn: luxe, intiem en klein. Ook de ligging is vaak bijzonder, zoals in een upcoming wijk of tussen de locals. Zie hier zes boetiekhotels op Curaçao waar je nú naartoe wilt.

Boetiekhotel op Curaçao

1. Amalia Boutique Hotel & Vacation Apartments

‘Amalia is hét adres op Curacao voor een perfect verblijf!’, Volgens reviewer Femke althans: ‘De vriendelijke eigenaar Haitham maakt het verblijf helemaal compleet met zijn professionaliteit en enthousiasme. Amalia in het kort: comfort, sfeervol, rustig, prima locatie, zeer schoon, perfecte service. Kortom het was chillen op de Antillen en dit is het adres voor een heerlijk verblijf op Curaçao!’

Amalia Boutique Hotel & Vacation Apartments bestaat uit twee delen: een hotel met negen kamers en acht ruime appartementen. Ideaal voor koppels en singles die tot rust willen komen, want Amalia is een adult only hotel.

2. Bayside Boutique Hotel

Dit sfeervolle boetiekhotel ligt direct aan het mooie zandstrand van Blue Bay en aan de achttien holes golfbaan. Het is een kleinschalig hotel, waar iedereen zich snel thuis voelt. De kamers zijn ruim en mooi ingericht. Een natuurstenen vloer, mooie, ruime badkamer en de meeste kamers hebben een balkon of terras met uitzicht op de patio en het zwembad. Groot pluspunt: het golfen op de prachtige baan van Blue Bay is inclusief.’ (Reviewer Paul).

Het Bayside Boutique Hotel ligt vijftig meter van de mooie Blue Bay baai en heeft een eigen restaurant, golfbaan, strandwinkel, tennisbanen, restaurants, duikschool en speeltuin.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/cultureel-verantwoord-curacao/”]

3. BijBlauw: Boetiekhotel op Curaçao

‘Dit is er eentje voor op de lijst van de leukste Nederlandse hotelletjes op het eiland. Na een warm welkom en een koud glas wijn op het terras met – uiteraard een prachtig uitzicht op de oceaan – kom je helemaal bij van de lange vlucht. De kamers zijn simpel maar stijlvol ingericht. Grote plus voor het nespresso-apparaat en de heerlijke stortregendouche. Hip hotel in een opkomende, bruisende wijk. Ook erg leuk voor de kids :)’

Boetiekhotel BijBlauw is gevestigd in een monumentaal gebouw in de wijk Pieterbaai en beschikt over negen kamers, één appartement, een home deco shop en een restaurant met zeezicht waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner.

4. Boutique Hotel ’t Klooster

‘In z’n soort een toplocatie! Het hotel ligt de in gezellige wijk Pietermaai met leuke restaurantjes. Het oude klooster is smaakvol gerestaureerd met prima kamers rond de binnentuin. Achter de palmen ligt zelfs een klein zwembad om af te koelen, met ligbedden en heerlijke hangmatten. De kamers zijn ruim, fris en verzorgd. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen en uitgebreid ontbijt (vraag naar een omelet!). In de voormalige kapel zit een fijn en sfeervol restaurant waar je prima kunt eten.’ (Reviewer Ruud).

Boutique Hotel ’t Klooster is een bijzonder hotel op Curaçao. Het monumentale pand waarin het hotel zich bevindt is, zoals de naam al doet vermoeden, van origine gebouwd als een klooster.

5. Pietermaai Boutique Hotel

Rianne op Zoover: ‘Leuke appartementjes rondom binnentuin en klein zwembad. Mooi ingericht, handige keuken en fijne douche. Vriendelijke mensen bij receptie. Een appartement aan de straat zou gehorig kunnen zijn, want het is een levendige buurt.’ Janine vult aan: ‘Ik ben op veel locaties geweest in Curaçao, maar deze is toch wel heel speciaal. Geen groot zwembad of een balkon met zeezicht, wel het gevoel echt in Curaçao te zijn. Op loopafstand van de pontjesbrug en centrum.’

Op twintig meter van de zee ligt het charmante Pietermaai Boutique Hotel. Het heeft een privéstrand en de kamers bevinden zich in twee gerenoveerde monumentale panden met elk een zwembad. Je kunt kiezen uit een appartement of studio. Je wandelt zo het centrum van Willemstad in.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/curacao-3-redenen-waarom-er-nu-naar-toe-moet/”]

6. Scuba Lodge & Ocean Suites

‘Heerlijk zwembad met mooi uitzicht op de zee. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Mooie en schone kamers met goed bed, airconditioning en prima badkamer. Het hotel is leuk om te zien en in het restaurantje kun je gezellig eten. Loopafstand van het centrum van Punda.’ (Reviewer Meike).

Boetiekhotel Scuba Lodge & Ocean Suites ligt direct aan zee en op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de Handelskade en de Pontjesbrug. Scuba Lodge beschikt over een restaurant aan zee, twee zwembaden en een PADI-gecertificeerde duikschool.

Voor meer accommodaties op Curaçao kijk je op Zoover.nl