Waar laat jij je dit jaar op een (lucht)bed vallen? Een accommodatie kiezen is soms best lastig. Ga je voor de luxe van een hotel of juist voor de charmes van een camping? We geven je zes tips om de juiste keuze te maken!

1. Wat is je budget?

Bedenk vooraf hoeveel geld je aan een accommodatie uit wilt geven. Een hotel of een appartement is natuurlijk een stuk duurder dan een plekje op de camping. Maar misschien ben je wel helemaal toe aan luxe en is het dat extra geld dubbel en dwars waard.

tips accommodatiekeuze2. Hoe ziet je reisgezelschap er uit?

Wie gaan er allemaal mee op vakantie? Gaan jullie met z’n tweeën, dan kan een appartementje fijn zijn. Je hebt dan veel privacy en kunt kosten drukken door zelf te koken. Wil je echt verwend worden, dan is een hotel heerlijk. Elke dag verse handdoeken en een opgemaakt bed. Een Bed & Breakfast kan dan ook een goede optie zijn. Ga je met het hele gezin, dan ligt een camping misschien meer voor de hand vanwege de potentiële vriendjes en vriendinnetjes. Een vakantiehuis, waarbij je alle rust en privacy hebt, kan in sommige situaties ook hard nodig zijn.

3. Comfort (aantal sterren)

Bepaal zelf het niveau van je comfort. Vind je het prima om in een iets minder luxe omgeving te logeren, dan kies je voor een accommodatie met minder sterren. Belangrijk dat alles piekfijn in orde is? Tel er dan nog wat sterren (en centen) bij op. Het niveau van verwennerij kun je ook nog laten afhangen van het aantal maaltijden dat je vooraf reserveert bij je hotel of Bed & Breakfast.

4. Locatie

Midden in een drukke stad zul je geen camping vinden en in de bossen misschien minder snel een appartementencomplex. Kies je accommodatie dus ook aan de hand van de plek waar je wilt verblijven. Een weekendje Brugge nodigt bijvoorbeeld meer uit tot het boeken van een Bed & Breakfast zoals De Vijf Zuilen. Terwijl een week in Toscane eerder tot een appartement of camping zal doen leiden. Zo besloot Denise voor haar dochter naar camping Le Capanne in die omgeving te gaan. En dat beviel goed: ‘Het animatieteam was erg leuk! Overdag kan je kind (mijn dochter van 4) daar heen om spelletjes te doen en te knutselen. s ‘Avonds was de kinderdisco ook erg leuk!’

5. Check beoordelingen

Natuurlijk check je Zoover om te lezen wat mensen over de accommodaties zeggen. Dat geeft een goed beeld van wat je van de verschillende type accommodaties kunt verwachten. De reviews kunnen je nét dat laatste zetje geven in de richting van dat sfeervolle hotel, die fijne B&B of toch die leuke camping!

6. Hoe lang blijf je?

Een andere hulp bij het kiezen van een accommodatie, is bedenken hoe lang je weg blijft. Een weekend? Dan heb je misschien geen zin om een tent op te zetten of bedden op te maken in een appartement. Een hotel biedt dan uitkomst. Ga je twee weken op pad, dan loont het waarschijnlijk wél de moeite om de strijd met de tentstokken aan te gaan!

Meer tips? Laat ze achter onder dit bericht!

Schrijf tot en met zondag 24 juni 2018 een review op Zoover en maak kans op een reischeque t.w.v. €750 voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië!   

Laura

Redacteur

11 augustus - 2017

Reacties

Lees ook