10x Best Value bestemmingen: hier krijg je waar voor je geld!

Redactie - 21 december 2017

10x Best Value bestemmingen: hier krijg je waar voor je geld!

Redactie - 21 december 2017

Veel vakantie voor weinig, dat willen we toch allemaal? Wij tippen de Best Value bestemmingen van 2018, hier krijg je het meeste waar voor je vakantiegeld!

Best Value Estland Talinn

Best Value #1: Talinn

Estland is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt. Maar Tallinn (de hoofdstad) zou dat zeker moeten zijn als je de hand op de knip wilt houden! Denk goedkope vluchten, budget pensions en hostels. Wandelen is de beste manier om de stad te ontdekken en ook nog eens helemaal gratis. Op zoek naar een maal voor een kleine prijs? Koop iets te eten in een van de vele foodtrucks.

Niet te missen budget bezienswaardigheid: het uitzicht over de Baltische Zee en de stad vanaf het platte dak van de Linnahall.

Essaouira best value

Best Value #2: Essaouira

Marokko ken je vast wel als budgetbestemming voor je zomerzonvakantie. Maar heb je ook wel eens gehoord van Essaouira? Deze betaalbare stad is super relaxed. Wandel op je gemak door het oude centrum en geniet van de etalages van de bijzondere kunstwinkeltjes.

Je waant je even in een Frans vissersdorpje met uitkijktorens, een levendige haven vol bootjes en een drukke vismarkt. Naar een goedkope maaltijd met verse vis hoef je hier niet lang te zoeken.

Mw. Denissen had een heerlijk verblijf in Dar al Bahar:Erg vriendelijk en behulpzaam personeel. Absolute aanrader. Goede prijs-kwaliteit verhouding. We gaan zeker nog eens terug!

La Paz Best Value

Best Value #3: La Paz

La Paz in Bolivia heeft het allemaal. Heerlijk weer, exotische cultuur en de stad is ook nog eens hartstikke goedkoop. Als je een beetje oplet, kun je hier gemakkelijk rondkomen van maar €25,- per dag. Wandelend door de straten van de stad kijk je je ogen uit in het kleurrijke Boliviaanse leven. Er komen steeds meer hippe bars en restaurants in deze upcoming stad, maar het is er nog steeds stukken goedkoper dan in Nederland.

Best Value Lanzarote

Best Value #4: Lanzarote

Dit Spaanse eiland wordt steeds populairder. En dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de lage prijzen. De zon, de zee en het strand kosten je niets en dan heeft Lanzarote ook nog eens adembenemende gratis wandelroutes.

Bij een budget vakantie hoort natuurlijk een accommodatie voor een klein prijsje. B. Janssen tipt Hotel H10 Lanzarote Princess: ‘De eettentjes zijn goedkoop: tosti met frietjes €3,50 en een halve liter bier maar drie euro!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/goedkoop-en-lekker-eten-op-ibiza/“]

Best Value Verenigd Koninkrijk

Best Value #5: Verenigd Koninkrijk

Vroeger een van de duurdere vakantiebestemmingen, maar sinds de Brexit hoort het Verenigd Koninkrijk zeker in dit rijtje thuis! De Engelse pond is flink in waarde gezakt. En dat betekent dat jouw stedentrip naar Londen of rondreis langs de Engelse zuidkust ineens een stuk goedkoper wordt.

Zoover bespaartip: reis je met de trein naar de UK? Boek je treinticket exact drie maanden voor je vertrekdatum. Zo reis je al voor €59,- naar de hoofdstad.

Arizona Best Value

Best Value #6: Arizona

Voor je vliegticket betaal je misschien iets meer, maar eenmaal in Arizona kun je meer dan genoeg besparen. Dit is de ultieme vakantiebestemming voor de out-of-the-box kampeerder. Zet je tentje bijvoorbeeld op in de Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen. Wakker worden met een (gratis) uitzicht over de kloof…. onbetaalbaar.

Liever een nachtje een dak boven je hoofd? Dan ga je gewoon voor een van de talloze goedkope motels langs de weg.

Jacksonville Best Value

Best Value #7: Jacksonville

Naar Jacksonville in Florida ga je voor de ultieme American experience. Stel je voor: barbecuen aan het strand, biertje erbij en dat voor maar een paar dollar. De beste manier om de kustlijn te ontdekken is te voet of op de fiets. Voor de avonturiers: huur een kano.

Deze bestemming is haast nog onontdekt door de vakantiegangers en daardoor zijn de prijzen extra laag. Groot voordeel: dat geldt ook voor de accommodaties. In heel Florida slaap je in Jacksonville het goedkoopst!

Krakau Best Value

Best Value #8: Krakau

Een enorme pretzel voor maar één euro of een compleet diner voor een tientje… In Krakau kan het! De lekkerste en meest authentieke Poolse pastagerechten vind je in een Milk Bar: De favoriete plek van locals voor een lunch of vroeg diner. Het menu is iedere dag verschillend en je eet wat de pot schaft. Voor een paar euro staat de tafel vol.

Budget tip: Ga met je camera op pad in de Joodse wijk Kazimierz. De wijk barst van de streetart, bijzondere synagogen en gezellige terrasjes. Perfect voor de mooiste kiekjes. In ongeveer vijftien minuten lopen vanaf de Grote Markt ben je in deze sfeervolle buurt.

Op zoek naar een betaalbare accommodatie in de Poolse stad? In Hotel Kossak is op loopafstand van het centrum en heeft een waanzinnig dakterras.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/goedkoopste-en-mooiste-vakantiehuizen/”]

Baja California Best Value

Best Value #9: Baja California

Een beetje verwarrend, maar Baja California ligt niet in de VS. Dit enorm lange schiereiland vind je net over de grens bij Mexico. Niet de allergoedkoopste plek van het land, maar de prijzen liggen een stuk lager dan bij de buren. Hier geniet je niet alleen van een tropische vakantie, maar kun je ook nog eens walvissen en zeeschildpadden spotten.

Ook de liefhebber van cultuur zit hier helemaal goed. Bezoek het stadje Todos Santos, dat volledig bevolkt wordt door kunstenaars. Fan van wijnroutes? Ga naar Valle de Guadalupe, het budget zusje van het bekende Napa.

Hunan Best Value

Best Value #10: Hunan

Last but not least: Hunan in China. Natuurpark Wulingyuan is een walhalla voor wandelaars. Het park bestaat uit ruim drieduizend penseeldunne rotsen met een hoogte van driehonderd meter. Lastig om voor te stellen? Denk aan de film Avatar, die hier is opgenomen!

En Hunan heeft nog meer te bieden: de langste glazen brug ter wereld en de indrukwekkende oude steden Fenghuang en Changsha mag je tijdens je trip zeker niet overslaan.

Een accommodatie in Hunan kost je zo’n tien euro per nacht en al voor twintig euro dineer je in een luxe restaurant.

Bron: Lonely Planet

Ken jij nog een bestemming waar je alles uit je vakantiegeld haalt? Deel je tips in de reacties!