10 voorbereidingstips voor je vakantie op een bungalowpark

Redactie - 2 maart 2020

10 voorbereidingstips voor je vakantie op een bungalowpark

Redactie - 2 maart 2020

Staan vrijheid, niet al te ver van huis en dikke pret voor de kids hoog op jullie vakantie-eisenlijstje? Grote kans dat dit een gezellige vakantie of een weekendje weg met de kinderen op een bungalowpark wordt. Het optimale uit je verblijf in een bungalow halen doe je met deze 10 toptips.

10 tips voor je vakantie op een bungalowpark

 1. De kindvriendelijkheid-check

Weekendje weg of zomervakantie (in eigen land): bungalowparken zijn groot favoriet bij gezinnen. Met jonge kinderen op pad? Check altijd of er in het bungalowpark genoeg te doen is voor de kiddo’s. Zo is Landal Land van Bartje in Ees op eigen bodem groot favoriet. Volgens vakantieganger Tinka heel leuk met (kleine) kinderen: ‘Leuk park, ruim opgezet, middenin het bos. Veel te doen voor kinderen’. Ook het stijlvolle resort Hof van Saksen scoort punten wat betreft kindvriendelijkheid en ook over Landal Rabbit Hill op de Veluwe is iedereen reuze enthousiast.

2. Wat meenemen van huis?

Met kleding, spelletjes en speelgoed ben je er nog niet. De paklijst voor een vakantie in een bungalowpark kan wat uit de hand lopen. Je wilt immers van alle gemakken van thuis kunnen genieten zonder onverwachte kosten te moeten maken. Neem bijvoorbeeld de kinderstoel, kinderbedje, keukenlinnen, extra wc-papier, afwasmiddel, handzeep, keukenpapier, vuilniszakken, schoonmaakdoekjes, kinderbestek, een kurkentrekker en kaarsjes voor wat romantiek mee.

Je maag begint al wat te knorren wanneer je de boodschappen uitpakt die je net bij de winkel hebt gehaald. Tijd voor een gezellige maaltijd in het huisje! Totdat je ontdekt dat je olie, peper, zout en andere kruiden mist. Dat wordt een flauwe hap! Deze ingrediënten stop je thuis dus ook snel in de koffer. Geen zin om te koken? Dan kun je altijd nog een pannenkoek gaan eten bij het leuke restaurant in Landal Het Vennenbos.

Bij de meeste bungalowparken zijn de bedden niet meer standaard opgedekt. Uiteraard kun je dit altijd los bijboeken, maar je kunt je eigen bedlinnen natuurlijk ook gewoon meenemen. Tenminste, als je deze niet vergeet in te pakken. Check! Oh ja, neem meteen wat hand- en theedoeken mee voor in de keuken! Kortom: check van tevoren wat aanwezig is.

10 tips voor je vakantie op een bungalowpark

3. Boodschappen mee

Het is wel zo handig als je in een bungalowpark wat boodschappen hebt gedaan: voor een ontbijtje bijvoorbeeld. Of als je geen zin hebt om iedere avond uit eten te gaan. Denk in ieder geval aan essentials zoals koffie en thee, peper en zout en tussendoortjes. In de meeste bungalowparken is er ongetwijfeld een supermarkt, maar dat kan duur uitpakken. Geen zin om uitgebreid te dineren maar ook niet om zelf te koken? Bij veel restaurants on site kun je ook afhalen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/autovakantie-checklist/”]

4. Muntjes op zak

Tegenwoordig pinnen we liever dan dat we geld op zak hebben, maar voor attracties en kluisjes bij het zwembad bijvoorbeeld is het reuze handig als je een paar losse euro’s in je handtas gooit.

5. Kleed je comfortabel aan

Wanneer je (kleine) kinderen hebt, komt comfort al snel voor looks op het prioriteitenlijstje. Maak je dan ook geen zorgen dat je underdressed bent op een bungalowpark. Ook niet in het parkrestaurant. En zorg dat je genoeg kleding mee hebt. Een fietstochtje of een boswandeling later heb je zomaar een modderbroek.

10 tips voor je vakantie op een bungalowpark

6. Vriendjes mee op vakantie

Zeker weten dat je kroost zich vermaakt zodat paps en mams ook vakantie hebben? Neem vriendjes of vriendinnetjes mee. Meestal betaal je een vaste prijs voor een huisje, waardoor een vriendje of vriendinnetje meenemen relatief goedkoop is.

7. De locatie van je bungalow

Denk goed na of je voorkeur hebt voor een rustig huisje aan de rand van het park of dat het voor jou pas echt vakantie is als je binnen twee stappen in de parkwinkel of bij het zwembad staat. Meestal kun je een voorkeur aangeven. Soms tegen een kleine vergoeding.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/top-5-vakantieparken_in_belgie/”]

10 tips voor je vakantie op een bungalowpark 

8. Een goed uitgeruste bungalow

Je hele huis moeten inpakken is geen pretje. Zorg dat je zo min mogelijk hoeft mee te nemen en kies een goed uitgeruste bungalow: volledig uitgeruste keuken mét vaatwasser, HD-tv mét PlayStation, etc. Kost soms wel iets meer, maar het is ’t waard. Niet onbelangrijk: hygiëne, check bijvoorbeeld de 10 schoonste vakantieparken van Nederland.

WiFi is tegenwoordig overal gratis aanwezig, toch? Wellicht ook goed om vooraf te checken. Wanneer je in een gemiddeld bungalowpark gebruik wilt maken van WiFi zul je hiervoor moeten betalen. Ga je met een wat groter gezelschap op vakantie? Overweeg dan het aanschaffen van een MiFi router. Deze moet je weliswaar eerst kopen, maar je kunt er wél met meerdere mensen tegelijk gebruik van maken. En een stuk goedkoper dan je eigen data verbruiken. Zeker wanneer je naar een bungalowpark in bijvoorbeeld Duitsland gaat.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/top-5-beste-bungalowparken-nederland/“]

9. Activiteiten van tevoren boeken

Bij de meeste bungalow- en vakantieparken kun je activiteiten van tevoren boeken. Denk bijvoorbeeld aan spabehandelingen, paardrijden of huurfietsen. Zorg dat je niet misgrijpt en regel het voor vertrek. Scheelt ook als je geen halve dag kwijt bent aan dit soort zaken ter plekke regelen.

10. Maak optimaal gebruik van de faciliteiten

Van een babysitter tot die massage of ontbijt-op-bed-service: verwen jezelf door optimaal gebruik te maken van alle faciliteiten en services die het bungalowpark biedt.

Wat zijn jouw tips voor een bungalowvakantie? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review.