Bremerhaven: 5 originele tips voor een verrassende stedentrip

Redactie - 27 juni 2018

Bremerhaven: 5 originele tips voor een verrassende stedentrip

Redactie - 27 juni 2018

Er even een weekendje tussenuit, maar wel naar een originele bestemming dichtbij? Ga voor een stedentrip aan de Duitse Noordzeekust. Op twee uurtjes van de Nederlandse grens en vijftig kilometer van grote broer Bremen ligt Bremerhaven. Nog nooit van gehoord? Wordt tijd dan, want er valt zoveel te ontdekken in deze Duitse stad aan de Noordzee. Zoals deze 5 originele tips voor een verrassende citytrip…

  1. Ontdek de Havenwelten

Met kids of je lief: Havenwelten is the place to be voor originele uitstapjes en acitiviteiten in Bremerhaven. Een aantal jaar geleden bouwden ze hier rondom de oude en de nieuwe haven een compleet nieuw centrum met unieke attracties en bezienswaardigheden zoals Klimahaus Bremerhaven 8° Ost (waar je een rondje over de wereld doet aan de hand van het klimaat), Deutsches Auswandererhaus, een panoramaplatform, de dierentuin aan zee, het Duitse Maritiem Museum en de onderzeeër ‘Wilhelm Bauer’. Om maar een paar voorbeelden te noemen. In Havenwelten kun je je alleen al een heel weekend vermaken.

  1. Deutsches Auswandererhaus, het Duitse emigratiemuseum

In het Duitse emigratiemuseum kun je een spannende reis maken door 300 jaar emigratie- en immigratiegeschiedenis. Gelegen aan de kade waar de schepen vroeger vertrokken, vind je nu dit bekroonde themamuseum waar je het persoonlijke verhaal van emigranten volgt tot aan de aankomst in de Nieuwe Wereld. Maar je volgt hier ook het verhaal van mensen die juist naar Duitsland zijn gekomen, zoals gastarbeiders en Syrische vluchtelingen. Een bezoek aan dit museum laat je in ieder geval niet koud.

Schaufenster Fischereihafen

Beeld: Schaufenster Fischereihafen Facebook.

  1. Schaufenster Fischereihafen

Luxe restaurants en gezellige havencafés vind je naast elkaar in de voormalige Packhalle IV. Hier kun je zien hoe vis wordt gerookt en een grote variëteit aan zeevruchten wordt hier niet alleen verkocht en gegeten…. Nee, in de Zeevis Kookstudio krijg je ook tips hoe je het thuis als een pro klaarmaakt. Em in de ‘Expeditie Noordzee’ in het Fischbahnhof ervaar je de onderwaterwereld van de Noordzee.

Stap aan boord van het authentieke aardappelschip ‘Hansa’, maak een rondje met de havenrondvaart of spring op de fiets met een gratis fietsroute in de hand. In Schaufenster Fischereihafen gebeurt altijd wel iets. Van jazzoptredens tot visfeestjes en drakenbootraces…

  1. Rond de wereld in Klimahaus Bremerhaven 8° Ost

Hij kwam net al even voorbij, maar het klimaathuis van Bremerhaven verdient een eigen toptip. Sta versteld, zweet je suf en klappertand erop los in het Klimahaus Bremerhaven 8 ° Ost. Hier maak je een reis rond de wereld aan de hand van verschillende klimaatzones, langs de achtste lengtegraad oostwaards.

Van de verfrissend koele Zwitserse Alpen, door de hitte van de Afrikaanse Sahel tot het ijs van Antarctische wateren, het hemelse klimaat van de Zuiderzee en het onrustige weer in Noord-Duitsland. Hier beleef je zelf hoe mensen leven in andere klimaatzones.

Beeld: bremerhaven.de.

  1. Beleef de Überseehäfen

De Überseehäfen is de grootste haven van de stad en altijd in bedrijf. Van auto- tot fruit- en cruiseterminal, de haven is met 7,8 miljoen m² gigantisch! Stap op de Lady Sunshine of Hein Mück voor een mini-cruise van een uur en vaar met een ‘cabriolet’ met glazen dak door alle zevens havens. Ervaar de drukte van het havenleven van dichtbij en bekijk de gigantische schepen en scheepswerven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/10x-doen-tijdens-een-stedentrip-bremen/”]

Liever met de bus? Kan ook! Neem dan de HafenBus voor een tour door de stad en de Havenwelten langs musea, andere toeristische attracties en de havens van Bremerhaven. Je ervaart de ‘Seaside City’ van zijn meest fascinerende kant én met deze bus mag je op plekken komen waar je normaal niet komt, tussen de cruiseschepen en oceaanreuzen.

Heb jij nog tips voor Bremerhaven? Deel ze in een reactie of schrijf een review van je vakantie.