10x doen tijdens een stedentrip Bremen

Redactie - 25 juni 2018

10x doen tijdens een stedentrip Bremen

Redactie - 25 juni 2018

Het Duitse Bremen is zowel een moderne universiteitsstad als een historische Hanzestad met meer dan 1200 jaar geschiedenis. Genoeg te doen en te ontdekken. Van het bruisende stadsleven tot een tripje ‘down history lane’. Steeds meer vakantiegangers weten Bremen te vinden voor weekendjes weg en stedentrips. Jij straks ook? Dit is er (onder meer) te doen …

  1. Het oude stadscentrum

Laten we beginnen bij het oude stadshart, de Marktplatz. Met de historische handelshuizen die nu grotendeels zijn omgetoverd tot winkels en cafés, is het een van de meest pittoreske pleinen om over te wandelen of een goede kop koffie te drinken. Maak een pitstop bij het gotische Rathaus dat er al staat sinds 1405 en wonder boven wonder de Tweede Wereldoorlog overleefde. Ook een bezoekje waard is de middeleeuwse Sint-Pieterskathedraal. De 320 meter hoge torens zijn niet ongeschonden gebleven tijdens de oorlog, maar je kunt nu de torens (weer) beklimmen voor een eurootje. Fantastisch uitzicht over de stad krijg je er gratis bij.

  1. Doe een wens bij de Bremer stadsmuzikanten

Stop zeker ook even bij het standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten bij het stadhuis, een bronzen beeld van een ezel, hond, kat en een haan – de groep muzikanten die samen op pad gingen naar Bremen. Dit grappige beeld, gebaseerd op het gelijknamige sprookje, is het symbool van de stad. Raak de hoeven van de ezel aan en je wens komt uit.

  1. Schlachte Weserpromenade

Geniet van het zeeklimaat en kijk naar de schepen die voorbij drijven terwijl je ultiem ontspant in een van de biertuinen of restaurants. Als je geluk hebt, is er net een leuke weekendmarkt tijdens je citytrip. Over water en bootjes gesproken … vanuit je hotelkamer uitkijken over de Wezer? Boek dan een kamer bij Steigenberger Hotel Bremen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/duitsland-dit-zijn-de-vijf-beste-campings/”]

  1. Chillen in Bürgerpark

Het Bürgerpark, ‘de groene longen van Bremen’, ligt aan de rand van het centrum en is met weilanden, kabbelende rivier en wilde bosgebieden een oase van rust. Het Bürgerpark is zeker een topper om met kinderen te bezoeken. Huur een roeiboot of fiets, bezoek de kinderboerderij of wandel over de uitgestrekte paden. Ook in een mooi park wakker worden? Kies dan voor Hotel Dorint Park Bremen.

  1. Becks en Pinkelwurst

Een bezoek aan Bremen is niet compleet zonder lokale lekkernijen. Aangezien we het hier over Duitsland hebben, komen bier (vooral Becks) en worst (de lokale Pinkelwurst) vaak op het menu voor. Net als aardappelen en kool. Ben je avontuurlijk ingesteld? Probeer dan eens wat anders, zoals Labskaus.

  1. Slenter door de Böttcherstrasse

Tegenover het stadhuis ligt de Böttcherstrasse. Je kunt het enorme gouden bord bij de ingang niet missen van deze straat die je meeneemt langs bijzondere architectuur, unieke galerijen en het beroemde Haus des Glockenspiels.

  1. Souvenirs shoppen in Schnoor

Schnoor is een doolhof van smalle, kronkelende straatjes op enkele minuten van de Marktplatz. Dit oudste deel van Bremen was ooit de visserswijk, maar tegenwoordig zijn de gebouwen uit de 15e tot de 18e eeuw omgetoverd tot cafés, boetiekjes en galerijen. Het is de perfecte plek om te lunchen of souvenirs te shoppen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-mooiste-natuurgebieden-duitsland/”]

  1. Unieke musea

Graag tippen we drie unieke musea die een bezoekje waard zijn: Universum, Botanika en Übersee Museum. In Universum kun je je onderdompelen in de wetenschap en allerlei experimenten doen. In Botanika beleef je de natuur en geniet je van prachtige kleurrijke bloemen. En in Übersee Museum kun je op wereldreis zonder daarvoor in het vliegtuig te hoeven stappen! Van het levendige Nairobi tot de Thanksgiving-tafel in Amerika.

  1. Een kelder vol wijn

Bremen heeft een van de meest bijzondere wijncollecties in Duitsland. In de 600 jaar oude kelder van de Bremen Ratskeller liggen honderden flessen van de dertien wijnproducerende regio’s van Duitsland. Een rondleiding hier is een must voor liefhebbers van een glaasje rood, wit of rosé. Als je geluk hebt, kun je zelfs wijn proeven die speciaal is geselecteerd door de keldermeester.

Beeld: bremen-tourism.de.

  1. Het hippe Überseestadt en Viertel

Vroeger de tippelbuurt, nu hot and happening: de wijken Viertel en Überseestadt. Zeker twee van de hipste en meest kleurrijke van de stad. Viertel (bij locals ook wel bekend als Ostertor en Steintor) staat bekend om de kunst, theaters en musea. Maar ook om het bruisende nachtleven zonder sluitingstijd. Ook leuk zijn de eigenzinnige winkeltjes. Überseestad is het voormalige havengebieden getransformeerd in een levendige, hippe wijk met een grote selectie cafés, bars en restaurants.

Heb jij nog tips voor Bremen? Deel ze in een reactie of review.