Dit smalle strookje Italië staat ongetwijfeld bij vele vakantiegangers op de bucketlist: Ligurië. Wij snappen wel waarom, deze regio heeft iets magisch vanwege de ruige natuur, de adembenemende stranden en de vele kustdorpjes in alle kleuren van de regenboog. En heerlijke all inclusive hotels natuurlijk! Ontdek hier jullie top 3.

Wandelen door de Bloemenrivièra

Ligurië wordt in de volksmond ook wel de Bloemenrivièra genoemd, vanwege de kustlijn die begroeid is met felgekleurde bloemen, van wilde rozen tot orchideeën. Deze Italiaanse regio in het noordwesten loopt van Frankrijk tot aan Toscane met daartussen heel veel kleine en kleurrijke dorpjes van honderden jaren oud. De bekendste plek in Ligurië is Cinque Terre: vijf dorpen bovenop de kliffen langs de Bloemenrivièra. De dorpjes, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, zijn zelfs opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Ga je op vakantie in deze regio? Loop dan wandelroute Sentiero Azzurro, die de dorpen met elkaar verbindt. Het schijnt een van de mooiste wandelroutes van Europa te zijn, dus zeker eentje om op je bucketlist te zetten.

The most beautiful place. 🙊👌🏼💕#Manarola #CinqueTerre #mediterranean #italy #KuivenhovenHoliday

A post shared by Lydia Kuivenhoven (@ljkuivenhoven) on

Overnachten in Ligurië

Als je nog geen plannen had om een vakantie te boeken naar het altijd fotogenieke Ligurië, dan heb je dat nu misschien wel? We hebben uitgezocht wat volgens jullie dé all inclusive hotels zijn waar je moet verblijven. Daarbij hebben we gelet op de volgende punten: meer dan tien reviews, all inclusive en natuurlijk een hoge beoordeling en goede reviews. Kijk je mee?

De 3 best beoordeelde all inclusive hotels in Ligurië

Hotel Metropol in Diano Marina. Vakantieganger Monique Baas Becking verbleef hier afgelopen zomer en is enthousiast over het all inclusive hotel dat een 9,3 scoort: ‘Van een vier-sterren hotel mag je verwachten dat de kamers goed zijn en dat het eten goed is. Hieraan voldoet dit hotel dan ook. Maar waar dit hotel echt in uitblinkt is de gastvrijheid van het personeel. Ze geven je allemaal een gevoel van thuis. Je wordt er echt warm ontvangen! Hiernaast vond ik het eten en de bediening in het restaurant echt fantastisch en vond ik ook dat ze hier echt uitzonderlijk in waren.’

Hotel Europa in Rapallo beoordelen jullie met een 8,1 en daarmee hoort dit viersterrenhotel zeker in het rijtje thuis. Vooral de ligging van dit hotel scoort goed: de gezellige stad Rapallo zit vol goede restaurants en terrassen. En vanuit daar kun je goedkoop met de trein naar Cinque Terre. Ook is er een kabelbaan in het plaatsje die je in zeven minuten naar hoger gelegen Santuario di Montallegro brengt waar je uit kunt kijken over de Golf van Tigullio.

Hotel Germani in Varazze. Over dit hotel, dat een 9,2 scoort, zegt reviewer Nick: ‘Het leuke van dit hotel is het totaal plaatje. Alles klopt, waarbij het eten zeker voor een hotel bovengemiddeld is. De kamers zijn ruim genoeg en schoon en de service is uitstekend. Kortom: een hotel waar je elke keer weer terug wilt komen!’

Welk all inclusive hotel in Ligurië hoort volgens jullie ook in dit rijtje thuis? Schrijf er een review over op Zoover.

Schrijf t/m zondag 20 mei een review op Zoover en maak wekelijks kans op €250,- vakantiegeld!    

Laurien

Redacteur

18 mei - 2017

Reacties