Een vakantie op Curaçao staat garant voor strand, spectaculaire duikavonturen en topresorts. De kans dat de verveling toeslaat is dus sowieso minimaal. Maar wat als je toch zin krijgt om iets anders te doen dan cocktails proeven? Wij gingen op zoek naar een paar verrassende activiteiten op Curaçao.

Verf je eigen Chichi

Gigantische flessen Blue Curaçao, kleurrijke batikken tafelkleden, versierde kokosnoten: we raden je aan om flink wat ruimte in je koffer vrij te houden voor souvenirs! Wil je graag iets echt persoonlijks meenemen voor het thuisfront? Breng dan een bezoek aan Serena’s Art Factory. Vanaf dit gezellige atelier aan de rand van Willemstad verspreiden de kleurrijke ‘Chichi’ sculpturen zich over heel het eiland. Tijdens een workshop tussen de palmbomen verf je jouw eigen Chichi.

Lunch like a local

Vanaf het terras van het Kontiki Beach Resort of met de beach butler van het Baoase Luxury Resort binnen handbereik, lijkt het ‘lokale’ Curaçao soms mijlenver weg. Stap echter binnen bij Plasa Bieu (‘oude markt’) en je waant je in een compleet andere wereld. Dit is de plek waar de locals komen voor verse producten en gezellig neerploffen voor een uitgebreide lunch. Oftewel: een markthal, maar dan met een heerlijk spicy tintje.

Perfectioneer je salto

Werk je aan de Crash Dive? Of ga je deze zomer voor een perfecte Lazy Back? Geef jezelf over aan de wereld van de salto’s bij Zero Gravity. Voor alle duidelijkheid: dit is het allereerste indoor trampolinepark in het Caraïbische gebied! Gewoon een paar uurtjes als een malloot in het rondspringen kan overigens ook. Wat je ook doet, na afloop liggen de zandstranden van de baai van Piscadera om de hoek te wachten. De baai is een fijn plekje om weer even te landen in Curaçao’s paradijselijk tropische werkelijkheid.

Welke activiteiten op Curaçao mogen jouw mede-reviewers absoluut niet missen? Laat je review achter of vul dit lijstje aan in de comments!

Schrijf t/m zondag 20 mei een review op Zoover en maak wekelijks kans op €250,- vakantiegeld!    

Sylvia

Redacteur

20 april - 2017

Reacties