Een subtropisch klimaat, witte stranden, palmbomen, een zacht briesje en een azuurblauwe zee. Onbereikbaar of in ieder geval heel ver weg? Think again! In nog geen 4,5 uur vlieg je naar de Spaanse Canarische Eilanden waar het al-tijd mooi weer is. Bij deze: het weerbericht.

tenerife-strand

Het weer in Tenerife, hoe is dat?

Het eiland Tenerife is in het noorden groen en in het zuiden droog. Bovenin liggen de temperaturen iets lager en het regent hier net iets vaker dan in het zuiden. Dat wil niet zeggen dat je daar geen vakantie kunt vieren hoor. Regen staat hier namelijk gelijk aan slechts een subtropische bui. Ga je in de lente, herfst of winter naar Tenerife? Dan kun je rekenen op temperaturen tussen de 18º C en de 23º C. Zomers loopt de temperatuur op tot zo’n 30º C.

gran-canaria

Wat is het weer in Gran Canaria?

Heerlijk eentonig, dat is het weer in Gran Canaria. Verwacht hier een dagelijkse temperatuur van twintig graden en hoger, het hele jaar door. De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, schijnt zelfs het beste klimaat ter wereld te hebben. Soms, heel soms, krijgt het eiland te maken met uitzonderlijke weersomstandigheden. Zoals in 2009, toen er in korte tijd heel veel regen viel. Of als de warme lucht vanuit de Sahara komt, dan kan de temperatuur oplopen tot rond de 40 graden.

La Palma: weer of geen weer?

Het klimaat van La Palma kan lokaal erg verschillen. Waar de zon schijnt aan de ene kant van het eiland, kan het even verderop in de bergen sneeuwen. Toch kun je hier prima naartoe voor de zon, want aan de kust is het vrijwel altijd warm. Op dit eiland regent het iets vaker, wat resulteert in prachtige natuur. Liefhebbers kunnen prachtige wandelingen maken.

Fuerteventura-strand

Het klimaat in Fuerteventura

Het hele jaar door is het warm op Fuerteventura, zelfs in de winter. Het is altijd zonnig en regent vrijwel niet. De perfecte vakantiebestemming als je op zoek bent naar de zon! Een leuk feitje is dat zelfs op sombere dagen, de zon vaker schijnt dan op zomerse dagen in Holland. Je kunt je dus wel voorstellen dat Fuerteventura een populaire bestemming is voor strandvakanties.

Hoe is het klimaat in Lanzarote?

Regen is zeldzaam in de zomermaanden op Lanzarote. In de andere seizoenen is de kans op neerslag ietsje groter. Bewolking komt wel wat vaker voor dan op de andere eilanden, maar Lanzarote is wel altijd warm. Minder dan 20º C zal het niet snel worden en in de zomer loopt de temperatuur naar zo’n 28º C. Toch lijkt het hier nooit heel heet, door de sterke wind die hier vrijwel altijd waait.

Wordt het je iets te warm? Trek je dan even terug op je hotelkamer met airco om af te koelen. Deze familie uit Brandevoort verbleef deze zomer op Lanzarote in hotel Princesa Yaiza: ‘Luxer, mooier en fijner dan Princesa Yaiza gaat het niet worden. Zo luxe, vriendelijk, gastvrij, servicegericht en fijne ambiance. In alle opzichten over the top luxe! Daarbij ligt dit ook nog aan zo’n mooi stuk wit strand met heldere aquablauwe zee met een prachtige onderwaterwereld van tropische prachtige vissen!

Heb jij ook een leuke review voor een hotel op Gran Canaria? Laat het ons weten!

BewarenBewaren

Schrijf t/m zondag 20 mei een review op Zoover en maak wekelijks kans op €250,- vakantiegeld!    

Laurien

Redacteur

2 september - 2017

Reacties