Een mooie foto maken of een leeg plekje op het terras zoeken wordt in sommige steden of landen steeds lastiger met het toenemende aantal toeristen. Daarom hebben een aantal van die steden en landen besloten om het aantal toeristen tegen te gaan met verschillende maatregelen.

Deze steden en landen willen minder toeristen

 

1 – Santorini, Griekenland

Het, volgens velen vaak mooiste, Griekse eiland Santorini gaat nog geen bezoekers aan de stadspoorten weigeren, maar de stad laat wel minder cruiseschepen toe. Zo kan de stad een paar duizend minder bezoekers verwachten. Stuk meer ademruimte voor jou!

Wildkamperen - Geiranger Noorwegen

2 – Noorwegen

De Noorse overheid wil de prachtige natuur van het land behouden en daarom is het van plan om een aantal wetten aan te nemen die ervoor zorgen dat er minder toeristen de bergen en natuur in kunnen. Het land is vooral populair bij wandelaars en bergbeklimmers.

5 x highlights van Italië - Venetië

3 – Venetië, Italië

Overvolle gondels en volgepropte kleine straatjes. Het prachtige Venetië is het zat en is bang dat er door de grote hoeveelheid toeristen rond 2030 geen locals meer in de stad wonen en er alleen nog maar hotels en Airbnb’s zijn. Er zijn plannen om de cruiseschepen uit de stad te verbannen en grote groepen te verplichten om zich van te voren aan te melden.

Mooiste vakantiefoto's van Thailand- Koh Tao zonsondergang

4 – Koh Tachai, Thailand

Eén van de bekendste en populairste Thaise eilanden, Koh Tachai, is al sinds 2015 gesloten. Toeristen zijn hier niet meer welkom nadat het eiland te vervuild werd. Andere eilanden in de omgeving worden ook steeds voorzichtiger met het toelaten van toeristen.

Openbaar vervoer Barcelona - stad

5 – Barcelona, Spanje

Barcelona is een favoriete stedentrip van Nederlandse vakantiegangers, maar toeristen komen uit veel meer plekken over de hele wereld. De stad is druk bezig met plannen om elke soort van toerist te belasten met extra belasting.

6 – IJsland

Het indrukwekkende IJsland is populair! Zo populair dat het erop lijkt dat er in 2017 meer Amerikaanse toeristen zijn geweest dan inwoners van het complete land. Er wordt nu nagedacht over hoe ze het beste toeristen kunnen weren om zo de natuur te behouden. Eén van de plannen is minder Airbnb’s toestaan.

Cinque Terre - praktische tips

7 – Cinque Terre, Italië

De Italiaanse dorpjes Cinque Terre zijn één van de populairste toeristische plekken in het hele land. Op dit moment mogen er niet meer dan 1.5 miljoen bezoekers per jaar naar de dorpjes. Eén van de manieren om dat te doen is om minder cruiseschepen toe te laten.

8 – Seychellen

De tropische Seychellen zijn de toeristen ook zat en zijn al jaren bezig met plannen om niet meer dan 250.000 bezoekers per jaar toe te laten. De eilanden zijn ook erg populair bij de rijkere toeristen en kregen vooral meer bezoeken nadat prins William en Kate van Engeland er hun huwelijksreis hadden.

Stuur jouw mooiste Vakantiefoto in en maak kans op fantastische prijzen.     

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

22 september - 2017

Reacties