zwembadBij Zoover waren we benieuwd naar de belangrijkste reden om te kiezen voor een vakantiepark. Maar liefst 36% van de deelnemers aan de poll geeft aan dat het ideaal is met kinderen. Maar waarom is een vakantiepark zo geschikt voor kinderen?

Als we de beoordelingen op Zoover bekijken, zien we dat er 6 aspecten zijn die de kindvriendelijkheid bepalen. Dat zijn: een leuk zwembad, hygiëne, speelvoorzieningen, animatie, genoeg te ontdekken en service.

 

 • Een leuk zwembad
  Een leuk zwembad is voor jonge gezinnen onmisbaar. Het liefst zowel een binnen- als een buitenbad. Vader, moeder, jonge of oudere kinderen, iedereen vermaakt zich hier wel!
  Een familie met jonge kinderen geeft de kindvriendelijkheid van vakantiepark Center Parcs Het Meerdal een 9 en schrijft  op Zoover:

Aquamundo is geweldig voor kleine kinderen. Uiteraard ook voor de ouderen. Er wordt goed toezicht gehouden bij de zwembaden.

 

 • Hygiëne
  Als ouder waak je altijd voor de gezondheid van je kind. Dus ook tijdens je vakantie. Gezinnen hechten hier dan ook veel waarde aan. In de beoordelingen op Zoover lees je bijna altijd terug of huisjes wel of niet schoon waren. Als de hygiëne niet in orde was lees je dit vrijwel altijd terug in de beoordelingen.
  Ron met oudere kinderen geeft de kindvriendelijkheid van vakantiepark Center Parcs De Vossemeren een 10 en schrijft op Zoover:

Net en schoon park waar je veel kunt beleven met jongere en/of oudere kinderen.

 

 • Speelvoorzieningen
  Spelen doet een kind het liefst. En als daarbij ook nog vriendjes worden gemaakt is dat helemaal mooi. Familie Bakker met oudere kinderen geeft aan dat hun kinderen makkelijk contact maakten in vakantiepark Center Parcs De Eemhof. Ze geven dit park een 9 voor kindvriendelijkheid en schrijven op Zoover:

Vooral het voetbalkooitje werd door onze kinderen erg gewaardeerd, waardoor ze snel vrienden maakten. Als je kinderen plezier hebben, ben je als ouders ook gelukkig!

 

 • Kidsclub/animatieteam
  Naast het spelen met vriendjes is het ook fijn als het even niet de ouders zijn die op hoeven te letten. Als kinderen onder de hoede van de kidsclub zijn biedt dat ouders de gelegenheid eens lekker uit te slapen of wat anders te gaan doen. Maar ook ouders zelf kunnen genieten van een animatieshow of activiteit.
  Astrid met oudere kinderen geeft aan dat het bij vakantiepark Center Parcs De Kempervennen wel goed zit en schrijft op Zoover over het animatieteam:

Pepeteve blijft fantastisch, ook al zijn de kinderen de leeftijd hiervoor al lang ontgroeid.

 

 • Genoeg te ontdekken
  Kinderen gaan graag op onderzoek uit. Vakantieparken organiseren vaak spannende activiteiten en bieden avontuurlijke speelterreinen voor jong en oud.
  De familie Slag met jonge kinderen geeft de kindvriendelijkheid van vakantiepark Center Parcs De Vossemeren een 10 en schrijft op Zoover:

Ook de wildwaterbaan en de Discovery Bay maakt het park voor kids geweldig.

 

 • Service
  Service is altijd belangrijk maar met kinderen kan een beetje extra service soms net dat verschil maken.
  Een familie met baby geeft de kindvriendelijkheid van vakantiepark Sunparks Limburgse Peel een 9 en schrijft op Zoover:

De olvarit potjes zijn overal verkrijgbaar, ook in het zwembad.

 

Naast kindvriendelijkheid werd er in de poll ook gestemd op 6 andere voordelen van een vakantiepark. Luxe en comfort behaalde 17% van de stemmen en staat daarmee op de tweede plaats, gevolgd door natuur en rust (13%). Goede prijs-kwaliteitverhouding (11%) en ‘je hebt er alles bij de hand’ (11%) delen de vierde plaats.

Ruimte en privacy (8%) blijken minder belangrijk en dat je niet afhankelijk van het weer bent vindt slechts 4% van de stemmers de belangrijkste reden om voor een vakantiepark te kiezen.

Kies jij voor een vakantiepark? Waarom wel/niet?

Schrijf t/m zondag 20 mei een review op Zoover en maak wekelijks kans op €250,- vakantiegeld!    

Redacteur

4 augustus - 2010

Reacties