Hoewel een trolley enorm handig is om alsnog een paar kilo extra mee te kunnen nemen op vakantie, kan het er binnenkort voor zorgen dat je er nog langer over doet om in te checken. Schiphol begint een nieuwe test waarbij ze vakantiegangers die weinig handbagage hebben voorrang geven.

Minder vertraging

Schiphol hoopt zo de vertraging en lange wachtrijen tegen te gaan. Zeker nu de zomervakantie eraan komt! ‘Mensen nemen steeds meer handbagage mee. Vooral trolleys zorgen voor langere wachtrijen bij de controle’, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

Als je deze week een vakantie review achterlaat op Zoover maak je kans op een 8-daagse vakantie voor 4-6 personen op camping RCN Port l’Epine in de Bretagne. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door RCN.

Medewerkers van Schiphol lopen de komende tijd rond om mensen met weinig handbagage aan te spreken en erop te attenderen dat ze sneller door de controle kunnen als ze dat willen. Als veel reizigers dit willen gaat de luchthaven langer door met de proef.

Tijdens de meivakantie mistten veel vakantiegangers hun vlucht door de lange wachtrijen.

Zou jij minder handbagage meenemen om sneller door de controle te komen?

Je vakantievoorpret begint hier! Elke week lichten we een populair vakantieland uit. Deze week draait alles om Duitsland en maak je kans op een 4-daags verblijf in Sauerland. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Voordeeluitjes.nl.    

Chris

Redacteur

25 juni - 2017

Reacties