Foodies opgelet: Tenerife als droombestemming

Redactie - 1 augustus 2019

Foodies opgelet: Tenerife als droombestemming

Redactie - 1 augustus 2019

Het zijn de Zoover vakantieweken! Iedere week zetten we een ander land in het zonnetje, deze week is dat Spanje. Schrijf in deze periode een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400,-.

Dat Tenerife een droombestemming is voor een portie winterzon, wisten we al lang. Maar wist je ook dat je op Tenerife helemaal goed zit voor tafels vol tapas, markten met exotisch fruit en de beste soep van de Canarische eilanden? Foodies kunnen op Tenerife hun hart ophalen. Hoe, wat en waar? Check deze 5 tips.

Tenerife1. Ga voor de Rancho Canario

Tijdens je vakantie op Tenerife zul je al snel merken dat soep hier serious business is. Vol met groenten, aardappelen en bonen kunnen die dampende borden potajes gemakkelijk doorgaan als hoofdgerecht. Welke van deze Canarische wonderbrouwsels je niet mag missen? Dat is ongetwijfeld de Rancho Canario. Minestronesoep met aardappel, noedels, kikkererwten, een flinke dosis chorizo en bloedworst. Eet smakelijk!

Vis tapas Tenerife2. Go Tapas op Tenerife

Het ultieme Spanje-gevoel krijg je natuurlijk pas echt met een tafel vol tapas voor je neus. Goed nieuws: ook op Tenerife is dit Spaanse gebruik inmiddels helemaal ingeburgerd! Uiteraard met een geheel eigen Canarische finishing touch. Oftewel: extra veel verse vis en de eigen kleine gerimpelde Papas arrugadas. Dat zijn aardappeltjes die met schil en al zijn gekookt in zoutwater. Gaat gevaarlijk goed met een glas wijn. Of twee.

Lokale markt Tenrife3. Must see op Tenerife voor foodies: de lokale markt

De lokale markten van Tenerife zijn ware paradijsjes voor foodies. Terwijl je geniet van het bedrijvige sfeertje, kun je er jouw droom-strandkit samenstellen. Denk aan een gigantische collectie exotisch fruit (papaya-sapje, anyone?), vers bereide tapas en een goede fles Mavasía wijn. Waar je moet zijn? Check op de donderdagochtend de enorme markt in de buurt van Plaza Del Duque in Costa Adeje. Of ga voor de altijd bruisende Our Lady of Africa Market in Santa Cruz de Tenerife.

Wil je overnachten vlak bij de markt in Costa Adeje? Dan tippen wij Hotel Iberostar Selection Anthelia en Hotel Jardines de Nivaria. Reviewer Lydia beoordeelt laatstgenoemde hotel met een dikke 10: ‘Super verlof,alle dagen genoten van dit fantastische hotel!’

Kaas Tenerife4. Proef de award-winning geitenkazen van Tenerife

Als trotse winnaars van een World Cheese Award, weten ze in Tenerife als geen ander wat kaas maken is. Vooral in het dorp Arico, zo’n veertig minuten van Los Cristianos, maken ze hemels lekkere geitenkaasjes. Om ‘m extra pittig te maken, geven ze de Queso Arico hier een buitenlaagje van paprikapoeder en laten ‘m minstens zes maanden rijpen. Heerlijk in een zomerse fruitsalade!

Wordt de badplaats Los Cristianos jouw uitvalsbasis tijdens een foodie vakantie op Tenerife? Check een paar van deze goed gewaardeerde accommodaties:

Papas arrugadas met mojo op Tenerife5. Wat je ook doet, vergeet nooit je Mojo

Tenerife voor foodies heeft een paar ongeschreven regels. Vraag naar La Palma Polines (gekookte banaan) naast je visgerecht en zweer – net zoals de locals – bij jouw Mojo. Dit sausje op basis van olie en azijn ontbreekt op geen enkele eettafel op Tenerife. Een kleine waarschuwing vooraf: die rode Mojo is – niet geheel onverwacht – gevaarlijk pittig. Liever jouw tapas eten zonder hete pepers in je keel? Ga dan voor de groene Mojo, een mildere versie die meestal peterselie of koriander bevat.