Zoover zet de beste Nederlandse dierenparken op een rij. Deze top 10 is gebaseerd op de best beoordeelde parken door bezoekers op Zoover. Zoovers Week van het Leukste Dagje Uit was het startsein, tijdens deze week zijn er een hoop nieuwe beoordelingen op Zoover geplaatst. Blijdorp staat op één en sleept de Zoover Award voor Beste Dierenpark 2011 binnen.

1. Diergaarde Blijdorp 8,9
Diergaarde Blijdorp vind je in Rotterdam. Het is één van de  grotere dierentuinen van Nederland en ook nog eens één van de oudste. Elk dier heeft zijn eigen bijzondere verblijf waardoor het net lijkt of je een wereldreis maakt. Naast het kijken naar de dieren biedt Diergaarde Blijdorp ook rondleidingen, activiteiten en ontdekkingstochten door het park. Je verveelt je geen moment.
2. Emmen 8,8
Dierenpark Emmen staat bekend om de unieke Vlindertuin in het park, waar je de mooiste vlinders van dichtbij kunt bekijken. Daarnaast is er ook nog een Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud met mooie dieren te bewonderen. Breng een bezoek aan de kinderboerderij, het kindertheater, het savanne gebouw en nog veel meer. Er is genoeg te doen!
1. Blanckendaell 8,7
In park Blanckendaell zie je hoe dieren uit alle werelddelen met elkaar samenleven. Zowel boerderijdieren als exotische dieren voelen zich hier thuis. Het is een klein dierenpark dat nog niet zo lang bestaat. Toch is de sfeer goed en kun je naast de dierentuin ook een bezoek brengen aan het museum, de speeltuin of genieten van een kop koffie op één van de terrasjes.
4. Safaripark Beekse Bergen 8,6
Het bijzondere aan Safaripark Beekse Bergen is dat het net lijkt of je echt op safari bent. In dit park komt Afrika gevaarlijk dichtbij. Het is het grootste Wildlife Dierenpark van de Benelux waarbij de dieren op uitgestrekte savannes leven. Je kan met je eigen auto door het park heen rijden waar de dieren los lopen, net als een echte safari. Verder biedt het park een wandelsafari, autosafari, bussafari en een bootsafari. Beleef het avontuur in Safaripark Beekse Bergen!
5. Burgers Zoo 8,5
Burgers Zoo is een populaire dierentuin in Arnhem. De dieren verblijven niet zomaar in een hok maar leven bijna net als in het echt. De omgeving waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen is zo precies mogelijk nagebouwd. Het park heeft verschillende delen, zoals de Burgers’ Bush en Burgers’ Ocean.
6. Dierenpark Amersfoort 8,3
In Dierenpark Amersfoort zie je dieren wel van heel dichtbij. Sta oog in oog met een witte tijger die slechts een paar centimeter van je af staat, achter het glas. De grote aandachttrekker van het park is het Dinobos. Ga terug naar het verleden toen er nog dinosauriërs leefden. In het Dinobos staan meer dan 70 levensechte dinosauriërs.
7. Apenheul 8,3
Een hele dag de aap uit hangen tussen alle andere apen, dat kan in de Apenheul. Overal in het park lopen apen los. Voor je het weet zit er een aapje op je schouder. Niet alle apen lopen los, een aantal apen zitten in een verblijf en zijn van een afstandje te bewonderen. Pas wel op je spullen want de aapjes zijn erg nieuwsgierig!
8. Gaiapark 8,1
Gaia is de naam van de Griekse aardgodin, vandaar dat ‘aarde’ het centrale thema van het park is. In het park zijn leefgebieden van verschillende dieren nagemaakt waardoor alles heel echt lijkt. Ga naar het congogebied, de amazonebekken en beleef de geschiedenis van Europa.
9. Avifauna 8,1
Met meer dan 3000 soorten vogels is Avifauna het grootste vogelpark ter wereld. Je vindt er werkelijk allerlei soorten vogels,. In de  tropische jungle van de Filippijnenhal vind je de losvliegende vogels die alleen op de Filippijnen voorkomen! Ook zijn er dagelijks vogeldemonstraties te zien en als afsluiter kunnen de kinderen spelen in de speeltuin met vele leuke attracties.
10. Ouwehands 7,9
In Ouwehands Dierenpark valt veel te beleven. In Párasso vind je een paradijs van kleurrijke en tropische vogels, ga naar het Berenbos en zie hoe de beren en wolven samen leven of bekijk de witte leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost.. Naast het bewonderen van dieren kunnen kinderen helemaal los gaan in de speelgebieden die Ouwehands Dierenpark biedt.

Deze top 10 is gebaseerd op geplaatste beoordelingen tot 26-04-2011

Stem tijdens de Zoover Awards voor reisorganisaties op jouw favoriete reisorganisatie en ontvang kortingscodes van Pixum en Wehkamp. Daarnaast maak je elke twee weken kans op de hoofdprijs van Pixum.  

Redacteur

5 mei - 2011

Reacties