Wordt het de dierentuin? Het strand? Of toch dat ene museum? Of kan de aanschaf van een nieuwe garderobe (plus bijbehorende high tea-sessie) echt niet langer wachten? Vrije tijd is soms keuzestress. Want welk dagje uit in de zomervakantie kies je?! Geen nood,wij leiden je in een paar simpele stappen naar de perfecte bestemming!

Verdwalen in het Labyrint van Vaals

Een zonnige zomerse dag is de ideale dag om … je gezin eens lekker op een dwaalspoor te zetten! Ontdek samen het Labyrint van Vaals, het allergrootste doolhof van Nederland. Het risico bestaat overigens wel dat je per ongeluk in Duitsland of België belandt. Heb je gelijk een excuus om er een overnachting aan vast te knopen! Het nabijgelegen Duitse Aken heeft volgens jullie meerdere leuke hotels. Onder andere Hotel Pullman scoort goed.  

Avonturen beleven in Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is compact, overzichtelijk en heeft tegelijkertijd volop activiteiten voor een avontuurlijk dagje uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker achterover leunen in de schommelboot? Of verkoeling zoeken in een slidepark vol glijbanen?

 

Kanoën in de Biesbosch

Een dag lang lekker dobberen op het water, je geliefde eruit roeien tijdens een wedstrijdje kanoën, of gewoon lekker lang picknicken aan de waterkant… de mogelijkheden in nationaal park De Biesbosch zijn talrijk! Start je dag bij het Biesboschcentrum in Dordrecht, waar je een kano of kajak kunt huren. Bewaar je jouw spierkrachten toch liever voor het besmeren van je broodje brie en het nippen aan je glaasje wijn? Pak dan een elektrische fluisterbootje!

Shoppen in Haarlem

Achter elke winkelruit van de Haarlemse Kleine Houtstraat schuilt een bijzonder verhaal. Je vindt er gepassioneerde familiebedrijfjes (o.a. Faber Schoenen), hippe kledingwinkels (o.a. NumberNine en Bojangles) en vernieuwende kinderaccessoires (Gnoomdesign). Op een zomerse dag zit je hier bovendien helemaal goed voor een heerlijke lunch op een zonnig terrasje. Nog niet uitgeshopt? Maak er dan gewoon een shopweekend van! Zowel Hotel Stempels als Hotel Amrath krijgen die van jullie een dikke 8. 

Muziek maken in Museum Speelklok

Regen= tijd voor een museum! En nee, dat hoeft echt niet saai te zijn. Museum Speelklok  biedt leuke rondleidingen, prachtige orgelmuziekjes en mysterieuze muziekdoosjes. Kinderen kunnen er bovendien zelf op ontdekkingstocht tijdens een speurtocht en losgaan op de instrumenten. 

Klimmen en springen in Kidscity

Hoe groot je huis ook is, tijdens een regenachtige zomerdag kan je woonkamer aardig krap worden voor je rondrennende kinderen. Gelukkig is daar de binnenspeeltuin! Zoals Kidscity in Borne, waar een gigantisch piratenschip, een kinderdisco en een piratenmuseum op ze staan te wachten. Ondertussen kun jij alvast de appeltaart testen bij het restaurant.

 

Tropische boswandeling maken in de Hortus Botanicus

Toch de natuur opzoeken als het regent? Je kunt natuurlijk je kaplaarzen uit de kast trekken. Of gewoon schuilen in een gigantische tropische kas vol palmbomen! In de Amsterdamse Hortus Botanicus kan het. Is het na je tropische boswandeling nog steeds slecht weer? Bezoek ook hun bijzondere International Garden Photographer of the Year tentoonstelling. 

Cultuur beleven bij het Groninger Museum

Niet erg tropisch, maar daarmee niet minder avontuurlijk!  Deze zomer kun je in het Groninger Museum  terecht voor een kleurrijke tentoonstelling van ontwerper Maarten Baas. Ook kun je een kijkje nemen in het leven van de rijke 18de eeuwse Groningers. Wat ons betreft reden genoeg om dekking voor de regen te zoeken in dit moderne gebouw. Ook de Meesterwerkenzaal vol Groningse werken en de collectie moderne kunst uit binnen- en buitenland zijn het bezoekje meer dan waard. 

Wat is jouw favoriete bestemming voor een dagje uit in de zomervakantie? Beschrijf je ervaring in een review!

 

Volg jij Zoover al op Facebook en Instagram? Klik op onderstaande buttons en blijf op de hoogte van topaccommodaties, vakantie-inspiratie en -nieuws.  

Sylvia

Redacteur

19 april - 2017

Reacties