Strandvakantie op Sardinië: verborgen droomlocaties

Redactie - 28 juli 2019

Strandvakantie op Sardinië: verborgen droomlocaties

Redactie - 28 juli 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken! Elke week zetten we een andere vakantiebestemming in de spotlights. Deze week is dat het altijd zonnige Sardinië in Italië. Wil jij kans maken op een reischeque ter waarde van € 400? Schrijf dan in deze periode een review over deze geliefde strandbestemming.

Mag jouw strandvakantie best een beetje avontuurlijk zijn? Dan is Sardinië een perfecte keuze. Op het Italiaanse eiland barst het van de afgelegen baaien en piepkleine zandstranden. Pak de auto, houd je ogen open en vind jouw eigen picture perfect privéstrand! Of check één van onze favorieten.

Strandvakantie op Sardinië - SnorkelenCala Greca: klein maar héél fijn

Cala Greca is één van de best bewaarde geheimen van de noordkust van Sardinië. En dat is maar goed ook. Het strand, omringd door spectaculaire rotsformaties en kraakhelder water, is slechts vijftien meter lang. Daarmee is deze droomplek één van de allerkleinste baaien van heel Sardinië. En eentje met precies genoeg ruimte voor jouw badhanddoek! Hoe je er komt? Lopend of met een bootje. Tip: vergeet je snorkelset niet.

Stranvakantie op Sardinië - Golfo Aranci

Quinta Spaggia: ideaal met kids

De Golfo Aranci is een droombestemming voor strandliefhebbers op Sardinië. In deze baai boven Olbia liggen maar liefst vijf (!) prachtige stranden op je te wachten. Stuk voor stuk met heerlijk zwemwater, gezellige strandtenten en een gemoedelijk sfeertje. Onze favoriet is strand nummer vijf, Quinta Spaggia (letterlijk ‘vijfde strand’). Het water is hier heerlijk ondiep, lekker warm en rustig. Dit maakt Quinta Spaggia ideaal voor een dagje strand met kleine kinderen.

Strandvakantie op Sardinië - Capo Caccia

Capo Caccia: boottrip vanaf Alghero

Het bruisende Alghero is op het eerste gezicht niet direct de beste plek voor geheime strandlocaties. Met haar lange zandstranden en topresorts is de kustplaats een populaire bestemming voor een strandvakantie op Sardinië. ‘Een aanrader‘, schrijven reviewers Erik en Patty. ‘Een beetje toeristisch maar perfect strand en ’s avonds genoeg te doen.

Maar er is meer. Het historische Alghero is ook de ideale uitvalsbasis voor een avontuurlijke strandvakantie op Sardinië. Pak bijvoorbeeld de boot en ontdek de magische grotten van Neptunes. Via de steile trappen langs de rotsen bereik je een wondere ondergrondse wereld. Maak je trip compleet door onderweg te stoppen bij mooie zandstranden als Spiaggia delle Bombarde of Spiaggia del Lazzaretto.

Strandvakantie op Sardinië - strandCala Grotta: mooiste uitstapje vanaf Sant’antioco

Volgens jullie is het schiereiland Sant’antioco zonder twijfel de ultieme vakantiebestemming op Sardinië. ‘Puur en origineel‘, schrijft de één. ‘Een fantastisch fijne plek‘, rapporteert een ander. Sant’antioco heeft dan ook ontelbaar veel baaien en minuscule zandstranden. Huur een auto of een scooter en je vindt ongetwijfeld jouw droomspot. Onze favoriet? Dat is zonder twijfel Cala Grotta. Dit strand is omringd door gigantisch witte kalkrotsen en bizar blauw water.