Budget stedentrips: deze steden zijn verrassend én betaalbaar

Redactie - 19 september 2017

Budget stedentrips: deze steden zijn verrassend én betaalbaar

Redactie - 19 september 2017

Wil je nog even naar een leuke stad, maar is je vakantiebudget niet heel groot? Wij maken de keuze makkelijk en zetten vijf van onze favoriete, betaalbare stedentripbestemmingen op een rij. Eenvoudig te bereiken vanuit Nederland, met betaalbare accommodaties en genoeg leuke dingen om te doen. Jouw budgetweekendje weg wordt zo onbetaalbaar!

Budget stedentrip - Ljubljana

1. Voordelige citytrip Ljubljana – Slovenië

Vlieg op Venetië, Trieste, Zagreb of Graz en neem de trein naar Ljubljana. Of stap in de auto richting deze leuke, knusse Sloveense stad (het nieuwe Praag). Het is er genieten van de mooie gebouwen, elegante bruggen en fijne sfeer. Je moet er wel echt je best doen om een big spender te zijn. Vooral het eten en drinken is superbetaalbaar. Een watertandend lekker lokaal gerecht kost hier vaak niet meer dan een burger bij McDonalds. Boek je hotel – bijvoorbeeld Hotel City – wel ruim van tevoren, want die kosten kunnen relatief hoog oplopen.

Budget stedentrip - Krakau

2. Goedkope stedentrip naar Krakau – Polen

Als er een bestemming is die je waar voor je geld biedt, is het Krakau wel. Zet de mooie gebouwen op de kiek, leer meer over het communisme en bestel een bord pierogi voor een paar euro. Ga ook op zoek naar één van de vele bar mleczny (een soort kantines) waar je echt voor een habbekrats een traditionele Poolse maaltijd krijgt voorgeschoteld. Het Wawel-kasteel is gratis te bezoeken en Auschwitz is gewoon met het openbaar vervoer bereikbaar. Een tour boeken is dus een dure optie. En, wie wil er nu niet de stad verkennen in een oude Trabant? Doen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/top-10-stedentrip-europa/”]

Budget stedentrip - Boedapest

3. Budget citytrip in Boedapest – Hongarije

Budget of niet. Boedapest moet je eens gezien hebben. Van het kasteel in het Buda-gedeelte van de stad tot de prachtige paleizen in Pest. Boedapest is van alle markten thuis. In eerste instantie lijkt het misschien wat statig, maar het geweldige uitgaansleven en de superhippe eettentjes – waarvan je er genoeg hebt als je weet waar je moet zijn – bewijzen je dat Boedapest ook een andere kant heeft.Wat je ook niet mag missen is natuurlijk een bezoek aan een badhuis. Voor €15 ben je na een dag badderen één en al zen. Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport reuze goedkoop naar verschillende Hongaarse steden.

Budget stedentrip - Boekarest

4. Met een klein budget op citytrip: Boekarest – Roemenië

Een stedentrip aan de rand van Europa? Kies Boekarest! Een hele betaalbare en verrassende optie. Vooral leuk als je wel van een feestje houdt. De party scene in Boekarest is me er eentje! Niet zo’n uitgaander? Ook voetbalwedstrijden en kaartjes voor de opera heb je voor een prikkie. Hoewel de stad niet bekend staat om haar schoonheid, is het oude centrum echt de moeite waard. Je vindt er – niet geheel verrassend – nog veel gebouwen uit het communisme. Check het parlementsgebouw, niet normaal!

Budget stedentrip - Tallinn

5. Lekker betaalbaar: een stedentrip naar Tallinn – Estland

Staat een sprookjesachtige stad bovenaan je lijstje? Tallinn wordt jouw bestemming! Boek maar alvast een kamer bij Hotel PK Ilmarine. Of je nu op het strand wilt liggen, cultuur wilt snuiven of je weekend weg aan de bar wilt hangen. Het kan allemaal in deze stad aan de Baltische kust. Tallinn is niet zo bizar goedkoop als Riga en Vilnius, maar Tallinn heeft net dat beetje extra én is betaalbaar. Tip: met een Tallinn-kaart krijg je korting op bezienswaardigheden en een gratis sightseeing-tour.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/koud-europese-steden-citytrip-winter/”]

#tipvanZoover: check voordat je op stedentrip gaat altijd goed hoe je van A naar B komt. Wij hebben alvast voor andere budgetbestemmingen op een rijtje gezet hoe het zit. Bijvoorbeeld met het openbaar vervoer in Boedapest en de metro in Praag.

Wat is jouw favoriete budget stedentripbestemming? Laat het ons weten in een reactie.