8 tropische zwemparadijzen voor de winter

Redactie - 14 november 2018

8 tropische zwemparadijzen voor de winter

Redactie - 14 november 2018

Wil je de winter ook weleens ontvluchten? Goed nieuws: als je tijdens de Zoover winterzoncampagne een review schrijft, dan maak je kans op een winterzonvakantie t.w.v. 3.000 euro voor twee personen bij Lavida Travel. En jij kiest de bestemming zelf. Zit een winterse vakantie naar de zon er voor jou en je kids niet in, maar ben je het grauwe winterweer wel zat? Dan hebben wij de gouden tip voor je: neem een duik in een (sub)tropisch zwemparadijs! We zetten 8 fantastische tropische zwemparadijzen voor je op een rij.

Tropical Islands in Krausnick

#1 Tropical Islands in Krausnick

Op zo’n zestig kilometer van Berlijn waan je je op de Bahama’s of de Malediven. Welkom in Tropical Islands, het grootste zwemparadijs per wereld! In het gigantische gebouw vind je geweldige zwembaden, een tropisch regenwoud, zandstranden en natuurlijk palmbomen. Wist je dat er ook een camping met stacaravans is bij dit zwemparadijs? Reviewer Claudje was er in november en vond het een superervaring!

Tropische zwemparadijzen Aqua Mundo bij Center Parcs het Heijderbos

#2 Aqua Mundo bij Center Parcs het Heijderbos

Voor gezinnen met kinderen is tropisch zwemparadijs Aqua Mundo bij Center Parcs het Heijderbos een geweldige belevenis. De kids kunnen er spelen in de razendsnelle wildwaterbaan, roetsjen van de glijbanen en snorkelen in het bad met tropische vissen. Voor de allerkleinsten zijn er peuterbadjes en zelfs babyzwemmen. Center Parcs het Heijderbos is Zoover Award winnaar en krijgt van jullie een mooie 8. De familie Smolders had er een geweldig weekend en daarvoor zorgde, naast het zwembad, ook de gastvrouw van de pizzeria.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/dit-zijn-de-allerleukste-zwembaden-in-nederland/”]

Landal het Vennenbos

#3 Het zwembad bij Landal het Vennenbos

Nog een vakantiepark met een geweldig tropisch zwemparadijs: Het Vennebos op het park van Landal in het Brabantse Hapert. De Brabanders noemen hun tropisch zwembad zelf ‘het kroonjuweel van het park’. Er is een spannende Black Hole glijbaan, een junglebad om heerlijk in te ravotten en de Lazy River waarin je lekker mee kunt drijven. Er is ook aan de ouders gedacht. Die pakken hun rust in de infraroodsauna, de zonnebank of het kruidenbad. Je voelt je als herboren!

#4 Bahia in Bocholt

Net over de grens in het Duitse plaatsje Bocholt staat het ‘eilandenbad’ Bahia. Met al die prachtige planten kom je er meteen in de Caribische sferen. Heel tof, in de wisselglijbaan Aqua Choice kies je zelf je eigen belevenis. Wil je snel en steil of liever wat langer in de glijbaan? Jij (of je kind) bepaalt!

Vakantiepark Marveld Recreatie

#5 Vakantiepark Marveld Recreatie

Zoover Award winnaar Vakantiepark Marveld Recreatie is de trotse bezitter van een heerlijk subtropisch zwemparadijs. Gaafste glijbaan is de 75 meter lange Crazy Cone, met magische lichteffecten. Het zwembad is ook perfect geschikt voor kinderfeestjes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-zwembaden-neem-beste-duik/”]

#6 Caribabad in Gorinchem

Alleen de naam van het Caribabad in Gorinchem is al tropisch! Ook hier weer zo’n gave glijbaan waar je kunt kiezen uit maar liefst zestien thema’s met allerlei visuele en audio-effecten. Gorinchem zelf een is een gezellig stadje om te bezoeken. Hotel Goud en Zilver heeft een paar laaiend enthousiaste reviews.

Tropische zwemparadijzen Aquapolis op Vakantiepark Molenheide

#7 Aquapolis op Vakantiepark Molenheide

Ook de zuiderburen weten hoe ze een zwemparadijs voor jong en oud moeten aanleggen. Dat zie je op Vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren. Hun zwembad Aquapolis is een wereld vol verrassingen en plezier. Met maar liefst vier zwembaden is er voor alle leeftijden een geschikt bad. De kids kunnen ook nog eens kiezen uit vier glijbanen. En jij kunt er lekker baantjes trekken in het 25-meterbad. Vakantieganger Niels Vos vond het zwembad en park perfect voor hem en zijn kinderen.

grote golf bij Fiji

Beeld: Maxwell Gifted via Unsplash

#8 Laucala Island Resort op Fiji

Om af te sluiten ook nog even een waar tropisch zwemparadijs. Droom lekker weg bij de beelden van het Laucala Island Resort op Fiji. Iedere villa heeft een eigen infinity pool, maar in het hart van het park ligt ook nog eens een 2.000 vierkante meter groot lagunezwembad. Vanuit dat zwembad kijk je uit over het witte strand met wuivende palmbomen. Dat is wat we noemen een écht paradijs!

Welk vakantiepark met tropisch zwemparadijs zou jij aanbevelen? Vertel het in de reacties of schrijf een review!