Nederlanders gaan dit jaar massaal op vakantie met tablet en laptop. Met name de tablet en e-reader verdringen het vertrouwde boek en het tijdschrift. Dit blijkt uit ons onderzoek onder 1700 vakantiegangers. Een ouderwetse dobbelsteen wordt tijdens vakantie nog maar door 37% van de Nederlanders geworpen.

Laptop maakt plaats voor tablet

We gaan op vakantie en nemen mee: elektronica. Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, 91% neemt deze dan ook mee op vakantie. De laptop wordt iets vaker thuisgelaten dan vorig jaar. Daarvoor in de plaats neemt de Nederlander veel vaker een tablet mee. 12% meer dan vorig jaar. Daarmee heeft meer dan de helft van de vakantiegangers een tablet mee.

Natuurlijk delen we onze vakantie-ervaringen via social media en lezen we het nieuws, maar steeds vaker gebruiken we de tablet om ons te oriënteren op de activiteiten en leuke uitjes in de omgeving van ons vakantie-adres.

Tips: Zoover apps voor op vakantie

Voor in Nederland heeft Zoover de “Hoe leuk is Nederland app”. Boordevol met speciale activiteiten waar je normaal niet zo snel aan denkt.

Voor in binnen- en buitenland is er de de Zoover app voor op je smartphone. Vind duizenden activiteiten en bezienswaardigheden met de beoordelingen van consumenten/

Wat nemen we mee?

We lezen steeds meer digitaal op vakantie

Wordt er dan niet meer gelezen op vakantie? Jawel, leesvoer genoeg bij de Nederlandse vakantiegangers! Een fysiek boek gaat bij 51% mee in de bagage en daarbij neemt nog eens 37% een digitaal boek mee. Ook tijdschriften worden gelezen op vakantie: 47% neemt de blaadjes nog altijd mee in de koffer.

Toch neemt het aandeel boeken, tijdschriften en papieren reisgidsen snel af. De tablet en het digitale boek nemen veel van deze functies over.

Wat? Percentage 2014 Percentage 2013
1. Mobiele telefoon (smartphone) 70 61
2. Tablet 56 44
3. Boek 51 58
4. Tijdschriften 47 54
5. Puzzelboekjes 38 44
6. Papieren reisgids 38 43
7. Digitaal boek 37 32
8. Ouderwets spelletje 26 28
9. Mobiele telefoon
(geen smartphone)
21 33
10. Laptop 19 22
11. MP3 speler/iPod 16 22
12. Fietsen 10 10
14. Spelcomputer 3 5
15. DVD-speler 3 4
16. Televisie 3 2

Slechts 11% vindt Wifi niet belangrijk bij vakantiekeuze

Met alle elektronische apparatuur die we meeslepen moet er natuurlijk wel een fatsoenlijke internetverbinding aanwezig zijn. Van de ondervraagden zegt 79% bij zijn accommodatiekeuze rekening te houden met de aanwezigheid van WiFi. Alleen WiFi bij de receptie vinden we niet voldoende want 77% wil WiFi op het gehele terrein van de accommodatie.

Wat is voor jou onmisbaar op vakantie?

Wat neem jij altijd mee op vakantie? En is WiFi voor jou ook onmisbaar of kan je wel zonder?
Vertel het ons!

Stem tijdens de Zoover Awards voor reisorganisaties op jouw favoriete reisorganisatie en ontvang kortingscodes van Pixum en Wehkamp. Daarnaast maak je elke twee weken kans op de hoofdprijs van Pixum.  

Redactie

Redacteur

30 juni - 2014

Reacties