5x zeker doen in Lazise aan het Gardameer

Redactie - 20 augustus 2018

5x zeker doen in Lazise aan het Gardameer

Redactie - 20 augustus 2018

Het Gardameer in Italië is een heerlijke vakantiebestemming. Mooie natuur, een prachtig meer en sfeervolle dorpjes: hier hoef je je geen moment te vervelen. Wil je de omgeving verkennen, dan is het middeleeuwse Lazise een ideale uitvalsbasis. Deze vijf uitstapjes moet je zeker maken als je vakantie viert in Lazise. 

Lazise Gardameer

1. Ontdek het historische centrum van Lazise

Laten we bij het begin beginnen: ontdek het mooie Lazise zelf! Lazise ligt aan het Gardameer en dateert uit de middeleeuwen. Je vindt hier nog steeds oude stadsmuren en de oude kerk Niccolò. Dit zijn overblijfselen uit de tijd dat Lazise een belangrijke handelsplaats was. Het historische centrum van het stadje is voor een groot deel autovrij. Dat betekent dat je hier heerlijk kunt slenteren, winkelen en regelmatig een terrasje kunt pakken. Loop daarna zeker door naar de autovrije wandelboulevard die langs het Gardameer leidt. Ben je gek op kamperen? In Lazise vind je volop goede campings. Camping Du Parc bijvoorbeeld, dat van jullie een 8,3 krijgt. Liever een appartement? Dan zit je goed bij Appartement Corte Casara, dat maar liefst een 9 scoort.

paragliden Gardameer

2. Bewonder de bergen rond het Gardameer

Monte Baldo is een imposante bergketen aan de oostzijde van het Gardameer. De hoogste berg is de Telegrafo, met zijn ruim 2200 meter. Vanuit het dorp Malcésine kun je de kabelbaan naar boven nemen, tot een hoogte van 1760 meter. De uitzichten zijn hier natuurlijk prachtig en vanaf de top kun je mooie wandelingen maken. Er zijn twee wandelroutes, waarvan de noordelijke route het makkelijkste is. Zoek je meer spanning? Neem dan een mountainbike mee naar boven en fiets de berg af. Of ga paragliden, nog spectaculairder!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/70445/”]

Verona

3. Maak een citytrip Verona

Het zou zonde zijn om in Lazise te verblijven en Verona niet te bezoeken. Deze mooie stad heeft veel te bieden voor een citytrip van een dag. Verona heeft een prachtig historisch centrum met mooie straten waar je op je gemak doorheen kunt wandelen. Bewonder in elk geval de Arena, het amfitheater dat werd gebouwd in de eerste eeuw. Voor het mooiste uitzicht klim je naar de top van de Torre dei Lamberti. En natuurlijk sla je ook het huis van Juliet, uit Romeo en Juliet, niet over.

4. Kies uit verschillende pretparken

Zijn de kinderen klaar met het bezoeken van mooie stadjes en willen ze een dag échte actie? Geen probleem, want in de buurt van Lazise liggen verschillende gave pretparken. Het mooi aangelegde Gardaland bijvoorbeeld, met ruim vijftig attracties en razendsnelle achtbanen. Er is ook een deel speciaal voor jongere kinderen. Ook een aanrader is Canevaworld Resort, dat bestaat uit een groot waterpark, Caneva Aquapark, en Movieland Park. Het thema is duidelijk: film!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-mooiste-natuur-in-italie/”]

Vespa Italie

5. Maak een Vespa-tour rond het Gardameer

Zie je het wel zitten om op een mooie Vespa-scooter rond het prachtige Gardameer te rijden? Dat kan! Je kunt natuurlijk zelf een scooter huren, maar een tour boeken vanuit Lezise is ook een goed idee. Een gids kent namelijk de mooiste plekjes (waar auto’s niet kunnen komen), je stopt bij leuke proeverijen van lokale producten en je hoeft je niet druk te maken over het vinden van de beste route. Perfect als je op Italiaanse wijze het beste van het Gardameer wilt ontdekken. Slapen doe je op een van deze geweldige campings of bijvoorbeeld dit geweldige hotel.

Heb jij leuke tips voor Lazise in Italië? Laat het ons weten via de comments!