De één denkt aan de Tour de France, de ander aan eindeloos kamperen of de Eiffeltoren. La douce France is ook het land van de zalige zon aan de Côte d’Azur en het struinen door romantische steden. Wij tippen je vijf must sees in Frankrijk die niet mogen ontbreken op je bucketlist.

Must sees Dordogne Grotten van Lascaux

Beeld: www.everythingdordogne.net

1. Prehistorische grotten in de Dordogne

Volgens wetenschappers zijn het de rijkst beschilderde prehistorische grotten ter wereld: de grotten van Lascaux in de Vallei van Vézère in de Aquitaine-Dordogne. De herten, paarden, bizons en stieren die je hier op de muren van de grotten ziet, werden tussen 12.000 en 20.000 jaar voor Christus geschilderd! Een absolute must see dus. Zoek je een camping in de buurt? Kijk dan eens naar Camping Le Moulin du Bleufond bij Montignac. Paul vond het er ‘helemaal top.’ Hij schrijft: ‘Een prettige, rustige camping. Ruime plekken met elektriciteit en water. Als je geen zin hebt om te koken, doen Albina en Eric het voor je. Het restaurant is een gezellige pleisterplaats en hun aanwezigheid staat garant voor sfeer!’

Must sees Dordogne Chateau Castelnaud

Beeld: www.castelnaud.com

2. De kastelen van de Dordogne

Ga je met kinderen op vakantie in de Dordogne? Dan zal een bezoek aan één of meer kastelen vast hoog op jullie lijstje staan! Niet gek, want de streek telt meer dan 1.000 kastelen. Chateau Castelnaud (uit de 13e eeuw) is een goede keuze omdat het helemaal in het teken staat van middeleeuwse oorlogsvoering. Kinderen vergapen er zich aan de echte harnassen, zwaarden en katapulten. Het kasteel staat niet ver van het plaatsje Domme, waar je volop fijne campings vindt zoals Le Perpetuum en Le Bosquet. 

Brocante Lille

3. Struinen over een Franse brocante

Op klussen na is brocantes afstruinen de meest favoriete bezigheid van menig Fransman of -vrouw. Geen wonder dat er op bijna elke straathoek en op het platteland spullen worden uitgestald. Wil je het echt goed aanpakken dan moet je naar Lille, waar elk jaar in het eerste weekend van september de grootste en meeste bekende brocante gehouden wordt. De markt bezet de hele stad en duurt het hele weekend. Over hotel Novotel Lille Centre Gares Flandres zijn jullie erg enthousiast. Margriet noemt het hotel ‘ideaal op alle gebied.’

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

4. Magisch uitzicht op Mont Saint Michel

Na de Eiffeltoren in Parijs is de populairste bezienswaardigheid van Frankrijk de Mont Saint Michel in Normandië. Deze abdij bovenop een berg is een echte must see tijdens je vakantie in Frankrijk. Zowel het uitzicht óp het bouwwerk als dat er vanaf is de moeite waard. Een bezoeker op Zoover: ‘Als je eenmaal door de poort naar binnen gaat is het alleen nog maar genieten. Door de smalle straatjes klim je hoger en hoger en kom je bij het klooster. Prachtig!’ Met een shuttlebus word je vanaf de parkeerplaats naar de berg gebracht. Voor de liefhebbers: je kunt ook wadlopen rond de berg (aanmelden in bezoekerscentrum). Op kampeervakantie? De moderne Camping Le Mont Saint Michel ligt op ongeveer negen kilometer van Mont Saint Michel en wordt geprezen om de ligging, grootte en staat van het sanitair.

Wijngaard in de Languedoc

Wijngaard in de Languedoc

5. Pimpelen in een van de wijnstreken

Wat hebben de Beaujolais, Bordeaux en Bourgogne, Champagne, Côtes du Rhône, Elzas en de Provence met elkaar gemeen? Juist: het zijn de bekendste wijnstreken van Frankrijk. Ze maken allemaal wijnen met hun eigen smaken en karakters. Bij veel wijnboeren in Frankrijk is het mogelijk om een wijnproeverij te doen en een flesje te scoren als souvenir. Daarnaast geeft de omgeving van een wijngaard je dat ultieme vakantiegevoel. Kortom: geen vakantie in Frankrijk zonder een bezoek aan een wijnstreek!

Wat is een absolute must see in de Dordogne? Schrijf er een review over op Zoover en help andere vakantiegangers. 

Schrijf een review op Zoover en maak kans op een winterzonvakantie t.w.v. €3.000 voor twee personen. Mede mogelijk gemaakt door Lavida Travel.    

Christine

Redacteur

13 juli - 2018

Reacties