10 Mooiste Stranden Van Frankrijk

Redactie - 25 augustus 2016

10 Mooiste Stranden Van Frankrijk

Redactie - 25 augustus 2016

Frankrijk is ook dit jaar weer het populairste vakantieland. Niet alleen volgens Zoover reviewers, maar ook volgens de rest van de wereld. Wij snappen het best. Een land dat behalve idyllische dorpjes, goede restaurants en spectaculaire bergen ook nog eens kilometers aan paradijselijk strand bezit, laat collega- vakantielanden als Italië en Spanje natuurlijk moeiteloos achter zich! Wij zetten de tien mooiste stranden van Frankrijk op een rij.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Bretagne

10. Plage de Ménéham, Bretagne

De parelwitte stranden en spectaculaire rotsen van Plage de Ménéham vormen het startpunt van een adembenemende kustroute die populair is onder kampeerders. Of je nou per camper, caravan of met een dikke backpack komt, het nemen van de kustroute vanaf dit strand is een perfecte manier om Bretagne te ervaren. Essentieel voor onderweg: een picknickmand gevuld met chouchen (regionaal honing apperatief),  far breton (tradionele Bretonse cake) en een flinke stapel Sablé Breton koekjes.

Mooiste Strand van Frankrijk - Dune de Pyla

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/6-van-de-mooiste-stranden/”]

9. Strand van Cap Ferret, nabij Bordeaux

Dit enorme strand is een ware verademing als je gewend bent om je met je strandkleed in die ene vrije millimeter op het Nederlandse strand te wurmen. Hoewel het een smal strand is, strekt het kilometers uit langs schattige dorpjes en dennenbossen. Op de peninsula van Cap Ferret vind je het beste van twee werelden: De ruige atlantische zee aan de ene kant en kalmer water aan de andere kant. Bovendien heb je vanaf Cap Ferret perfect uitzicht op Europa’s grootste zandduin, Dune du Pyla.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Ile de Riou, Marseille

9. L’Ile de Riou, Marseille

Een mooi strand wordt niet alleen bepaald door zacht zand, een heldere zee of een spectaculair uitzicht. De locatie is minstens zo belangrijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onbewoond eiland? De boottocht naar L’Ile de Riou op zich is zeker de moeite waard. Het eiland ligt midden in het Nationaal Park van Calanques, een beschermd onderwater gebied. Hiermee is het een droomlocatie om te snorkelen en te duiken. Maar ook wanneer je ‘gewoon’ een duik wilt nemen of een wandeling langs de kust wilt maken, is dit strand een fijne plek. Het kalme water en de kustlijn van spierwitte rotsen maken het net zo aantrekkelijk om boven water te blijven.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Cap Ferret

7. Het Strand Van Bouzigues, Languedoc-Roussillon

Hoewel de term ‘mossel- en oesterproductie’ je misschien niet meteen stimuleren om je strandtas in te pakken, verdient het strand van Bouzigues zeker een plekje in deze top tien. Het idyllische vissersdorpje heeft namelijk behalve de beste oesters ook een fijn zandstrand. De traditionele sfeer, de gezellige terrasjes, de overdaad aan verse vis: Een dagje hier is een mooie strandervaring en tegelijkertijd een nostalgische reis terug in de tijd.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Omaha Strand

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/wat-betekent-die-strandvlag-strandvlaggen-uitgelegd/”]

6. Omaha Strand, Normandië

We geven het toe: als je enkel afgaat op de historische achtergrond van dit strand, belooft dit strand niet veel goeds. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit namelijk de locatie van een van D-Days’ heftigste gevechten. Afgezien van een gedenkteken en aantal Duitse bunkers die vreemd afsteken tegen de mooie golvende duinpannen, herrinert weinig aan deze donkere geschiedenis. Vandaag de dag is Omaha Strand vooral een mooi plekje. Met een bijzondere naam.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Cap Ferret

5. Côte d’Argent, Aquitaine

Houd je van de ruige atlantische oceaan, maar heb je het strand liever voor jezelf? Ver weg van de resorts en strandpromenades, maakt het zachte zand en de blauwe zee van de Côte d’Argent onderdeel uit van een van Europa’s meest bijzondere natuurreservaten. Hoewel afgelegen is het toch prima te bereiken vanaf Bordeaux en het vliegveld van Biarritz.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Paloma Strand

4. Paloma Strand, Franse Rivièra

Cannes, Saint-Tropez, Monte Carlo: Ook de rich and famous weten een Franse strandvakantie op z’n tijd wel te waarderen. Zin in een weekje sterren spotten? Dan is het strand van Paloma op de exclusieve peninsula Saint Jean Cap Ferrat en perfecte locatie om je ligbedje op te stellen. Het verhaal gaat dat het strand haar naam te danken heeft aan de kunstenaar Picasso, die hier geregeld met zijn hele gezin kwam (Picasso’s jongste dochter heet Paloma). Tegenwoordig loop je er met een beetje geluk Brad Pitt tegen het lijf. Hij schijnt namelijk ook te houden van het kiezelstrand, het rustig kabbelende water en het mooie uitzicht op de baai van Monaco.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Biarritz

3. Biarritz, Pyrénées-Atlantiques

Geen toplijstje van de mooiste stranden van Frankrijk  zou compleet zijn zonder Biarritz. Van Napoleon en Victor Hugo tot zo’n beetje elke zichzelf-respecterende surfer: De kustplaats aan de Atlantische zee is al jaren favoriet. En dat is niet voor niets. Een mooie strand, een sfeervolle promenade, statische hotels en resorts, heftige golven: Biarritz heeft het allemaal.

Mooiste Stranden van Frankrijk - Cote Sauvage

2. Côte Sauvage, Poitou-Charentes

Een goed verborgen geheim voor iedereen die houdt van een alleen-op-de-wereld gevoel: het strand van Côte Sauvage. Ook nu we het geheim met je delen, zal het aantal bezoekers gelukkig beperkt blijven. Het is namelijk niet direct een strand waar je even je koelbox vol cider of die meterslange opblaas-krokodil naar toe sleept. De enige toegangsweg is een mooi wandelpad dat dwars door het dikke bos van de Foret de la Coubre leidt. Ben je (na ongeveer een kwartier lopen) eenmaal op het strand aangekomen, dan kun je uren kijken hoe de wilde golven zich tegen de metershoge rotsen werken. De naam ‘Côte Sauvage’ (letterlijk vertaald ‘ongerepte kust’) is niets te veel gezegd.

Mooiste Strand van Frankrijk - Palombaggia

1. Strand van Palombaggia, Porto-Vecchio, Corsica

Parelwitte stranden en kraakhelder water. Het is zo’n beetje het handelsmerk van Corsica. Op dit Franse eiland is het dan ook niet bepaald een uitdaging om een paradijselijk plekje te vinden voor jou en je nieuwe snorkel-uitrusting. Lastiger is het om een favoriet te kiezen. Wordt het de beschutte baai van Porto-Pollo nabij Propriano, het populaire Algajola of toch het fijne strandje pal onder de citadel van Bonifacio? Ondanks de hevige concurrentie is onze keuze duidelijk: Palombaggia is nóg perfecter dan de rest. Al was het maar omdat het omringd is door rotsformaties die van een andere planeet lijken te komen. Tip van Zoover: Wil je genoeg plek voor je hele gezin? Kies dan het zuidelijkste deel van Palombaggia. Dit ligt iets verwijderd van de (gratis) parkeerplaats en is daardoor rustiger.

Wat is volgens jou het allermooiste strand van Frankrijk? Wij zijn benieuwd! Deel jouw favoriet in de comments.