Jengelende kinderen op de achterbank en pijn aan het zitvlees. Veel mensen hebben louter negatieve associaties bij het horen van de term autovakantie. Niets is echter minder waar! Want zeg nou zelf. Jengelende kinderen heb je in het vliegtuig of de bus ook en dan zijn het vaak ook nog de kids van een ander. En tsja, een lange zit blijft op vakantie gaan altijd. Als je dit afweegt tegen de gigantische voordelen van op vakantie gaan met je eigen bolide en al je eigen spullen is de keuze razendsnel gemaakt. En met een last minute autovakantie vertrek je vandaag nog.

De vrijheid van een last minute autovakantie
Geen andere vakantie zal je een vergelijkbaar gevoel van vrijheid geven als een last minute autovakantie. In je eigen vertrouwde auto, zoveel meenemen als je wilt aan bagage, zoals fietsen en kano’s. En je kunt alles op je eigen manier en op je eigen tempo doen: doen wat je wilt, waar je maar wilt. Zin om te picknicken in het bos? Je pakt de auto en vertrekt. Even uitwaaien aan het strand? Idem dito. Ben je impulsief en doe je graag waar jij zin in hebt? Dan is een last minute autovakantie de reisvorm voor jou.

Mobiel
Wanneer je met het vliegtuig of een busreis op vakantie gaat, kun je je minder vrij bewegen dan wanneer je de beschikking hebt  over je eigen auto. Helemaal in het buitenland wil je liever niet hoeven vertrouwen op het openbaar vervoer of taxi’s, want helaas is het niet overal zo goed georganiseerd als in Nederland. Nee, dan heb je liever een eigen auto waarmee je kunt gaan en staan waar je wilt. Zo kom je ook nog eens op plaatsen. Niet alleen de toeristische trekpleisters, maar je ziet echt alles vanachter je autoraampje. 

In je eigen tempo
Toe aan een tussenstop tijdens je reis om even de benen te strekken? Regel dat maar eens tijdens een busreis. Juist dat kan niet, je stopt op geplande tijden en zeker niet te vaak. En met een vliegreis heb je het al helemaal niet voor het zeggen. Tijdens een autovakantie kun je echter stoppen waar en wanneer je wilt. Als je geen zin meer het om te rijden, ga je van de weg, rust je even uit of regel je zelfs een hotel en ga je de volgende dag weer de weg op. Je bent niet gebonden aan reistijden of reisschema’s, dat is pas echt vakantie!

Veiligheid
Ga je binnenkort op autovakantie? Dan moet de auto wel pico bello in orde zijn. Het is aan te raden de auto voor vertrek te laten checken bij een garage. Zaken die extra aandacht verdienen zijn: de airco, de banden (met name de bandenspanning en het profiel) en het oliepeil. Zelf zorg je ervoor dat de EHBO kit gevuld is en er moet een veiligheidshamer in de auto aanwezig zijn. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de auto goed verzekerd is en dat de verzekeringspapieren mee op vakantie gaan evenals je rijbewijs en andere autopapieren. Is dit allemaal in orde, dan kun je met een gerust hart en in alle vrijheid genieten van een ontspannen autovakantie.  

Stem tijdens de Zoover Awards voor reisorganisaties op jouw favoriete reisorganisatie en ontvang kortingscodes van Pixum en Wehkamp. Daarnaast maak je elke twee weken kans op de hoofdprijs van Pixum.  

Redactie

Redacteur

22 mei - 2012

Reacties