Beoordelingen In Flanders Fields Museum

18 juni 2013

In Flanders Fields Museum
Beoordelingen In Flanders Fields Museum
Grote Markt 34, 8900, Ieper
Wil je weten wat anderen vonden van In Flanders Fields Museum in Ieper? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van In Flanders Fields Museum.
In Flanders Fields Museum scoort een 8,4 uit 10, op basis van 11 beoordelingen
Wil je weten wat anderen vonden van In Flanders Fields Museum in Ieper? Op deze pagina lees je beoordelingen van In Flanders Fields Museum. Je kunt 85 vakantiefoto's van In Flanders Fields Museum bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in België. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in West Vlaanderen. Bekijk alle accommodaties in de buurt van In Flanders Fields Museum in Ieper.

9 beoordelingen over In Flanders Fields Museum

met partner, Apr. 2013
"Zeer compleet museum"
Frank
30-4-2013 In 3 uur tijd heb je een volledig beeld van de omstandigheden, de verschrikkingen en het verloop van de eerste wereldoorlog rondom en in Ieper.

met partner, 2013
"Leuk"
Coby
17-2-2013 Leuk om te te zien. Er is veel te zien. Zeker met grootte kinderen

met partner, Dec. 2012
"Uitzicht over Ieper"
Caroline
24-12-2012 Het is de moeite om het supplement bij te betalen om boven op de toren van het museum over Ieper en omgeving uit te kijken.

alleenreizend, Nov. 2012
"Indrukwekkend"
Ton
29-11-2012 Indrukwekkend beeld van WO I

met partner, Sept. 2012
"Modern museum"
Karin_alberda
29-9-2012 Wo I op een mooie manier in beld gebracht. Te verkiezen boven Zonnebeke Museum?

met partner, Aug. 2012
"Prachtig museum"
nijenhuispostma
29-8-2012 In 2012 vernieuwd. Het was er erg druk (augustus 2012). Erg de moeite waard.

met partner, Aug. 2012
"Verdrietig"
emily kuiper
13-8-2012 Het oude museum hebben we vaak bezocht en iedere keer weer werd je al bij het begin, onder de ronde audiozuil, de eerste wereldoorlog ‘ingezogen’. Daarna volgden alleen maar indrukwekkende momenten (kerstbestand, gasaanvallen, ieper maquette, hulpverleningsruimte, etc.) Tegen de tijd dat we het
Museum verlieten waren we zo onder de indruk dat we er nog een tijdje stil van waren.
Hoe anders is het nieuwe museum. Hier heeft duidelijk presentatie de plaats ingenomen van informatie. En van alle elementen die vroeger indruk maakten, is niets over gebleven. En erger nog, we hebben begrepen dat die vernietigd zijn (behalve de hoofden van het kerstbestand….). We waren nu ook even stil toen we het museum verlieten, maar vooral van verdriet, van gemis. Deze nieuwe, kille, zakelijke, digitale presentatie raakt niet meer. Zoveel beter en mooier is nu Memorial Museum Passchendale in Zonnebeke geworden. Nu moet het Flanders Fields Museum in diens schaduw staan.

met oudere kinderen, Juni 2011
"Leerrijk en zeer pakkend!"
rainbow
5-6-2011 In dit museum, ondergebracht in de Lakenhalle, kom je op een zeer pakkende manier in aanraking met de realiteit van het oorlogsgeweld.
Allereerst mag je een kaartje trekken, al naargelang je man of vrouw bent, en krijg je een personage toegewezen, waarvan je zijn belevenissen in de oorlog op de voet volgt doorheen het museum. Ik kreeg de rol van Käthe Kollwitz toegewezen, een Duitse grafisch kunstenares en beeldhouwster. Haar zoon Peter sneuvelde tijdens de Eerste Wereldoorlog , op 24 oktober 1914, bij een aanval op Diksmuide in Vlaanderen.
Het vrij donkere museum, waarin het zwaar geluid van een overvliegende helikopter weerklinkt, waarvan je elk moment het gedaver van neervallende bommen verwacht, en de vele treffende videobeelden en aangrijpend beeldmateriaal, maken het zinloze van het oorlogsgeweld heel duidelijk.
Wie hier zijn les niet uit kan trekken...

met partner, Okt. 2009
"Museum over de Grote Oorlog"
Chris
21-10-2010 In het 'In Flanders Field Museum' ervaar je zelf de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van persoonlijke getuigenissen en de modernste technieken kan je doordringen tot de emoties en ervaringen van gewone mensen uit de "Grote Oorlog". Je kunt de identiteit aannemen van een soldaat, een verpleegster, een oorlogsgetuige... geregeld kan je via een infokiosk vernemen hoe het voor hem of haar in deze oorlog verloopt. De zinloosheid en onmenselijkheid van vier jaar loopgravenoorlog wordt hier op een beklemmende wijze aangetoond. Een indrukwekkend museum.
Na een bezoek aan dit museum wordt een rondgang langs de vele soldatenkerkhofen, de loopgraven en de Meense Poort nog pakkender.

Gebruik jij zonnebrandcrème in de zomer?