26-10-2009
De kasteelwoning bij La Croquette in Evrehailles is ons bijzonder goed bevallen. Heerlijk ruime woning in een oude boerenhoeve, waar het in de herfstvakantie dmv een houtkachel en gaskachel heerlijk warm vertoeven is. Ruime woonkeuken (koekjes bakken!) met alles erop en eraan, een stapelbed en nog een los bed in de "kinder"slaapkamer, een hemelbed (toegeven, dat was het enige minpuntje: erg hard matras) voor de ouders. Ezeltjes voeren, borstelen en rijden, op de enorme trampoline buiten springen, lekker spelen in de pipowagen en veel speelgoed binnen als het even wat minder weer is. Supermarkt met verse broodjes op loopafstand, Dinant (kabelbaan!) en Namen (winkelen tot je een ons weegt!) vlakbij, plus heel veel kastelen en lekkere wandelmogelijkheden in de omgeving. Je hoeft echt geen speelgoed mee te nemen, hooguit wat boekjes en een dvd voor als het toch regent. In de zomer kun je ook nog eens aanschuiven aan tafel bij Dorry (die gediplomeerd kok is). Aanrader!
25-10-2009
Wij hebben in Augustus twee weken verbleven in "Het Kasteel". Wat een heerlijk huis op een prachtige rustige plek. Onze kinderen (5, 5, en 6) waren door de vele ruimte in huis en de enorme tuin, de hele dag op pad. Zoveel plekjes om je te verstoppen en om te struinen. Met de kinderen die logeerden in de andere woning werd er veel gelachen en gespeeld. Een duidelijk hoogtepunt waren de ezels en de tocht op de Maya door het dorp. Het is heerlijk voor stadse kinderen om op deze natuurlijke plek te zijn en je zo verbonden te voelen met dieren (ezels, kippen, paarden, egels, vleermuizen, insecten, kikkers, salamanders, etc). Je kunt heerlijk wandelen in de buurt (fietsen is wat stijl). Op 20 minuten rijden is een heerlijk meer en een fantastisch 50 meter zwembad. En in het huis ligt een toerisme gids van de regio, waar 1001 mogelijkheden in staan. Ga kanoen op de Lesse! Je moet hier alleen niet naar toegaan als je een attractief Center Parcs verwacht. Dank Wouter en Dorry!