4-5-2011
Een lange tocht vanuit Nederland en dan naar de uitspanning Baton Rouge. De grote deur gaat open en de motor wordt gestald op zijn veilige plek. Ben heet ons welkom en alsof we elkaar al jaren kennen lopen we met hem mee naar beneden. Een biertje in de heerlijke tuin, genieten van het laatste zonnetje en even tot rust komen. Maar langzamerhand druppelen er meer en meer helmen naar binnen. Ben verzorgt de drankjes en de motorgesprekken omen op gang. Of we vanavond mee eten, vraagt Hetty. Natuurlijk.... Honger maakt rauwe bonen zoet. Maar tot grote verbazing komt een waar 3-gangen diner op tafel. Een heerlijk voorafje gevolgd door een mooi stukje kalkoenfilet. Als afsluiting een papillenstrelend ijsje met overheerlijke sappige aardbeien.
Buiten onder de veranda wordt het frisjes in deze tijd van het jaar maar binnen in de gezellige bijna-bruine kroeg wordt een fantastisch biertje getapt.
Ondanks de gastvrijheid van Ben en Het zoeken we de kamer op. Na een goede nachtrust volgt er koffie en een uitgebreid ontbijt. Dat is wat wij motorrijders nodig hebben. De drie lieve honden doen ons uitgeleide wanneer we op de motor stappen om een mooie rondrit te maken. Het plan was om een nachtje in Baton Rouge te slapen, maar we plakken er nog maar een nachtje aan vast.
Baton Rouge: laissez faire, motorhonk, gezelligheid, goed eten, heerlijke tuin, samen rond het kampvuur, Achterhoekse gemoedelijkheid, geen poeha, voeten op de bank, thuis.
Teus, Bill, Jesse, BEN en HET.... Beadankt en tot ziens !!!