24-5-2011
Vanaf de camping is het een klein half uurtje lopen naar La-Roche. Gezellig stadje, van waaruit een aantal wandel- en mountainbikeroutes vertrekken. Diverse bezienswaardigheden en activiteiten in de naaste omgeving. Staat van sanitair is goed en schoon (douchewater niet heel warm). Plaatsen ruim genoeg. Restaurant en cafetaria niet dagelijks open maar dit was goed aangegeven. Elke morgen verse broodjes in het winkeltje.
22-2-2011
Vlak bij La Roche. Prima hartelijke ontvangst en uitleg over omgeving. Natuurlijk was het niet druk, plek konden we zelf uitzoeken. Prettige sfeer. Een van de weinige campings die het hele jaar open is.
11-8-2010
Net terug van 2 weken Floreal. De camping ligt direct aan de Ourthe en ik heb er lekker gevist. Slechts 1 forel gevangen, verder voornamelijk barbeel. Het water stond laag dus er kon niet gekayakt worden afgezien van 1 weekend toen de dam werd opengezet.
Hoewel de camping op veel punten minder is dan we gewend zijn is de prijs daar ook naar, meestal zijn we ruim het dubbele kwijt.
De douches bij de heren zijn erg krap (naast de cabine is er 20cm 'omkleedruimte') dus het is erg onhandig met kleine kinderen. De speeltuin was vrij ver lopen en op 1 van de klimtoestellen stak een 15cm lange roestspijker uit: Onderhoud is dus niet super.
Het sanitair werd matig schoongemaakt maar het kon ermee door (niet zo erg als op de Schotsman). Het restaurant is ronduit verschrikkelijk, avoid!
Al met al een prima, relatief eenvoudige camping in de ardennen, zeker als je van fietsen/mtb'en en/of vissen houdt. Vindt het geen vier sterren maar dat betaal je dan ook niet.
26-7-2010
Dit jaar ben ik voor de derde keer op camping Floreal geweest. Ik reserveer nooit en heb altijd een leuke plek kunnen kiezen. De plekken zijn ruim en als je vroeg genoeg komt kun je er zelfs eentje kiezen met met schaduw voor de warme dagen.
Dit jaar was ik met mijn puberzoon op pad. Op de camping is m.i. voldoende vertier voor de pubers, ze hoeven ook niet elk moment van de dag vermaakt te worden, vinden zelf hun vrienden wel en kunnen verder desgewenst meedoen aan de activiteiten die er voor volwassenen aan worden geboden. In de kantine staat een pooltafel en in de speeltuin kunnen ze tafeltennissen of jeu de boulles spelen en verder kan er in de omgeving van alles ondernomen worden.
De friterie kan efficiënter werken. Niet elke bestelling apart afwerken, maar een paar tegelijk!!!
Sanitair is schoon en gratis, maar iets verouderd (klein). Baddergelegenheid voor baby's en peuters mist wel.
Personeel is vriendelijk en behulpzaam en nachtbewaking prima!
Een aanrader!!