6-6-2010
Fantastisch skigebied.
Prachtige afdalingen.
Je kunt er leuke tochten maken.
Niet al te druk en nog niet zoveel Hollanders!!
17-3-2010
Na ons bezoek in 2007 nu de retour. Het dorp is rondom de piste/iften gesitueerd. De pistes zijn veelal blauw en rood met een enkele zwarte. Er zijn veel verschillende pistes en als er verse sneeuw ligt kun je ook veel off-piste fun hebben. Andorra biedt als belastingparadijs(je) veel winkels met tabak, drank, electronica en kleding; prima voor de shoppers. De bevolking is doorgaans vriendelijk. Voertaal is Spaans en Frans, maar de meesten spreken ook Engels. Door de toeloop van veel Britten zijn er veel pubs. De KYU (o.a. van Gerrit Mulder; zoon van) is nu een late night bar en wat ons betreft daardoor ten dode opgeschreven; The Underground is wel gezellig. Nadeel aan Andorra is wel dat overal gerookt wordt (net als in Oostenrijk). Bij de meeste bakkers kun je ook zitten en koffie krijgen en dus prima ontbijten. Wij waren ca. €50 p.p. kwijt aan ontbijt, lunch, diner en drank; niet duur dus. Andorra is de onbekende parel voor niet de grote drukte, maar wel een top gebied!
20-2-2010
In vergelijking met de franse ski-stations lijkt me dit een middenklasser ! Kleurcodes van pistes kloppen niet ! Zwart is eerder rood ! Enkel in Soldeu echte zwarte pistes aangetroffen !
De skilessen voor beginners is schandalig ! Zoveel mensen op een klein pistje ! Nooit gezien !
In de media prijst men Andorra als "hypermodern" aan ! Dit is een lachertje ! Nog veel oude lichten gezien hoor !