Vakantie Beoordelingen Andorra La Vella Andorra vakantie, hotels, last minutes | Zoover
Kies een internationale website
25 °C
24 mei 2012
Weersverwachting en klimaat...
Beoordelingen Andorra La Vella
Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Andorra La Vella. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Andorra La Vella. Ben je zelf op vakantie geweest naar Andorra La Vella? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Andorra La Vella
en 1
Villa
in Andorra La Vella. Op Zoover vind je bovendien 49
vakantiefoto's
van Andorra La Vella. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Andorra La Vella. Bekijk ook andere accommodaties in
. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in
(3)
met een groep
(4)
Sorteer op reisdatum
Sorteer op datum van toevoegen
NL(23)
ALL
met partner, Mrt. 2011
"Geweldig"
abby
4-5-2011
ik zou graag nog een x erheen willen, ik vond het eten en drinken en de gastvrijheid fijn.
ik ben er met heel me familie er al eerder heen geweest nu gezellig alleen mer mij partner .. het strant was heerlijk warm en het weer ook
met partner, Okt. 2010
"Shoppen,shoppen,shoppen"
J.v.Woudenberg
2-11-2010
Omdat we in de Pyrineeen waren wilden we Andorra ook wel eens zien. Het staatje is prachtig, ingesloten door de hoge bergen (wat ook benauwend werkt). Andorra de oude stad is EEN groot bolwerk van winkels. Men zegt dat iedere inwoner een winkel heeft, en dat wil ik wel geloven. Het zgn. belastingparadijs blijkt op sommige gebieden toch tegen te vallen, sommige parfums kun je beter hier kopen. Maar een slof sigaretten 17,50. Dat is 1,75 voor pakjes sigaretten. Dure wijnen en andere dranken, voor een prijs waar je hier limonade voor koopt. Goedkope benzine. Onze eindconclusie: Pluim voor de bevolking om als zo'n klein piepstaatje toch een goed geregelde vrijstaat te blijven! Leuk om naar toe te gaan als je toch in de buurt bent, verder niet.
met partner, 2010
"Geen must"
Lou en Trudy Ruijte...
6-9-2010
Leuk om tegen familie en kennissen te kunnen zeggen dat je in het mini staatje Andorra bent geweest en dat je aldaar allerlei dingen belastingvrij hebt kunnen kopen. Daar tegenover staat dan weer dat we aan de Spaanse grens door de douane zijn kaal geplukt. Voordeel nihil eerder nadeel. Maar goed we zijn er geweest.
De beste prijzen en lastminutes voor Andorra La Vella bij:
met partner, Aug. 2010
"Mooie omgeving"
D
26-9-2010
Vanuit Spanje (Lloret de Mar) zijn we met een excursie per bus naar Andorra geweest. Het gros ging voor het 'goedkoop' shoppen, maar wij gingen voornamelijk voor de omgeving.
De busreis op zich was al de moeite waard vanwege de prachtige omgeving! Het landschap is er adembenemend; mooi gebergte en mooie wateren.
Andorra La Vella ligt in een dal en is omringd door prachtige bergen. We zijn er te kort geweest om de omgeving uitgebreid uit te kunnen kammen, maar het was er iig mooi!
Het winkelgedeelte van Andorra La Vella oogt wel gezellig. Als je puur voor het tax-free shoppen gaat, vind ik dat persoonlijk niet echt de moeite waard. Het scheelt tegenwoordig maar enkele euro's en je mag maar een beperkt aantal van alles meenemen. Koop je meer dan toegestaan, dan ben je de klos als je gecontroleerd wordt bij de grens.
Al met al; het is leuk om eens in Andorra geweest te zijn en ook zeker geen afrader, maar de Franse of Spaanse pyreneeën zijn minstens even mooi!
met jonge kinderen, 2010
"Knusse Hoofdstad"
Hoi
15-8-2010
Verscholen tussen de karakteristieke bergtoppen van de Pyreneen ligt Andorra. De hoofdstad ligt een paar bergtoppen verder in een dal. Na een indrukwekkende autorit kom je aan in een heuse stad met een grote hoeveelheid winkels en restaurants. Voor shoppingliefhebbers is het zeer de moeite waard; veel winkels van luxemerken. Door de belastingwetgeving daar zijn sigaretten, benzine, alcohol en luxegoederen (camera's, horloges, goud) duidelijk goedkoper dan in frankrijk en spanje.
met oudere kinderen, Aug. 2010
"Helemaal geweldig"
sanderklamer
5-3-2012
Erg leuk om op vakantie te gaan en vooral omdat het een belasting vrije staat is en daarbij ook nog heel luxe
met een groep, Juli 2010
"Hotel Princep - prima voor de zakenlui"
Ciska
1-10-2010
Met een georganiseerde reis kwam ik afgelopen juli onverwachts in dit hotel. Ons eigenlijke hotel stond in de steigers, vandaar.
Werkelijk in één woord waardeloos het is een echt bussiness hotel en voor de toerist is het niets. Wij sliepen aan de achterkant van dit hotel en hadden hierdoor uitzicht op een zwarte muur (die ongeveer 1 meter van je raam stond) Als we recht naar beneden keken zagen we nog net de vuilniscontainers en recht omhoog een streepje blauwe lucht.
Ook het eten was absoluut niet ingesteld op een groep en hierdoor was het warme buffet koud en de salades alvast wat opgewarmd (buiten temperatuur op dat moment 35 graden).
Doordat er geen zonneterras aanwezig is in het hotel, ben je genoodzaakt om of de stad in te gaan of gebruik te maken van de bar, wat eigenlijk inhoud dat er met behulp van een kamerscherm een deel van de eetzaal bij de bar getrokken moest worden om de groep kwijt te kunnen.
Kortom een prima hotel voor zakenmensen, maar niet voor toeristen!
met oudere kinderen, Juli 2010
"Andorra "stad" La Vella is geweldig"
Alex
10-6-2011
In de zomer van 2010 zijn we in Andorra geweest vanaf de camping in zuid Frankrijk. Op de heenweg zijn we via Frankrijk en de pas gegaan (met gebruik van de tunnel). De reis was 180 km maar door de route door de bergen duurde de reis ruim 4 uur. De route is prachtig en een hele belevenis. Als je denkt dat je compleet van de wereld bent in de wolken en mist dan ben je plotseling in Andorra, over de pas scheen in "de vallei" de zon. Op de pas was het 10 graden, beneden in Andorra La Vella was het 25 graden. Andorra is prachtig gelegen een hele belevenis met aan alle kanten, waar je ook kijkt stijl oplopende rotsen. Alles ziet er netjes, schoon en verzorgd uit. Niet alles is er goedkoop. Drank, sigaretten en benzine koop je voor een prikkie de prijzen voor kleding, elektronica en fotografie zijn nauwelijks goedkoper t.o.v. Nederland. De terugweg via Spaanje was een stuk vlotter en leuker rijden dan over de pas maar ja dat moet je ook een keer meegemaakt hebben. Andorra is de moeite waard!
"Erg mooi land"
josè
20-8-2009
We hebben een erg mooie vakantie gehad in Andorra .Veel van het land gezien.Erg goed wat de chauffeur allemaal er van wist en ons vertelden
Het uitgaans leven was niks maar daar gingen we niet voor.
Deze reis is aan te raden.
Wij zijn met Reter langhout geweest
met een groep, Juni 2009
"Klein maar mooi"
Luc en Marleen
11-9-2009
Een goede bestemming voor een kort verblijf, goede uitvalsbasis om de rest van het land en een deel van Spanje en Frankrijk te bezoeken. Ideale stad voor wie houdt van taxvrij parfum kopen.
volgende
Acties voor Andorra La Vella